Orman yangınında sıkışan görevliler kurtarıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2008 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Yılanlı bölgesi Kozağaç, Kırıkalan ve Eskialan mevkilerinde çıkan orman yangınına müdahale sırasında alevlerin arasında kalan 5 orman mühendisi ile 10 işçi kurtarıldı. Mühendis ve işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mümtaz Kanat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yılanlı mevkisinde yangına müdahale eden 5 orman mühendisiyle 20 işçinin ters rüzgarın da etkisiyle alevlerin arasında kaldığını söyledi.

Orman işçilerinden 10'unun helikopterlerle yangın bölgesinden çıkarıldığını belirten Kanat, alevler arasında kalan 5 mühendis ve 10 orman işçisinin de daha sonra helikopterler ve arozözlerle kurtarılarak güvenli bölgeye alındığını bildirdi.

Mühendis ve işçilere ilk müdahalenin ambulanslarda yapıldığını kaydeden Kanat, ''Dumandan etkilenen 5 orman mühendisi ile 20 işçinin sağlık durumları iyi. Alevler arasından kurtardığımız mühendis ve işçilerden bazıları tedavilerinin ardından yangın söndürme çalışmalarına katıldılar'' diye konuştu.

Kanat, yaklaşık 30 hektar alanda etkili olan yangını, kontrol altına almak için yoğun çaba harcandığını belirterek, ''Ekiplerimiz, insan üstü bir gayretle yangına müdahale ediyor. Havanın rüzgarlı olması ve sarp arazi söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor'' dedi.

Çok sayıda işçi, 6 helikopter, arozöz ve iş makineleriyle yangına müdahale ettiğini bildiren Kanat, 6 arozöz ve 1 iş makinesinin yangından zarar gördüğünü kaydetti.

Bu arada, iş makinesi yanan Mehmet Yılmaz, AA muhabirine, alevlerin bir anda üzerine geldiğini söyleyerek, ''Kurtulamayacağımı anlayınca dozeri bırakarak alevlerin arasından güçlükle çıktım. Bu sırada dumandan etkilendim'' diye konuştu.

Yılanlı mevkisindeki Orman İşletme Müdürlüğü'ndeki Yatakhane revire çevrilerek, yangında dumandan etkilenen işçilere müdahalenin burada yapıldığı öğrenildi.


Muğla'nın Yılanlı bölgesi Kozağaç, Kırıkalan ve Eskialan mevkilerinde çıkan orman yangınını, kontrol altına almak için yoğun çaba harcanıyor. Alevlerin arasında kalan orman mühendisleri ve işçiler, kurtarılmaya çalışılıyor.

Öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına müdahale eden 5 arazöz ekibinde görevli 20'den fazla orman işçisi, alevlerin arasında kaldı.

Orman işçilerinden 10'u, helikopterler yardımıyla buradan çıkarıldı. Bölgedeki 5 orman mühendisi ve 10 işçi, 4 helikopter ve çok sayıda arazöz yardımıyla kurtarılmaya çalışılıyor.

İşçilerin yangından zarar görmüş olma ihtimaline karşı, bölgede ambulanslar hazır bekletiliyor.

Bu arada, alevlerin arasında kalan işçileri görüntülemeye çalışan AA muhabiri Kenan Gürbüz, görevlilerin uyarısıyla, bölgeden arazözle güçlükle çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber