BES: Eğitime hazırlık ödeneği bin TYL olmalıdır

Haber Giriş : 25 Ağustos 2008 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı , 450 YTL olan eğitime hazırlık ödeneğinin 1.000 YTL'ye, 6 YTL olan saatlik ek ders ücretinin de 10 YTL'ye çıkarılmasını istedi

Avcı yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin yetkili sendikaları işlevsiz kılmak için toplu görüşmeler başlamadan zam oranlarını telaffuz edip, sendika ve konfederasyonların taleplerinin önüne geçmek istediğini söyledi.

Avcı, toplu görüşmelerde eğitim çalışanlarına her yıl kış mevsimi başında 500 YTL yakacak yardımı ve mahrumiyet bölgelerindeki öğretmen açığını kapatmak ve öğretmenleri mahrumiyet bölgelerinde görev yapmaya teşvik etmek amacıyla 250 YTL de tazminat ödenmesini gündeme getireceklerini ifade etti.

Kamu-Sen ve Memur-Sen tarafından telaffuz edilen ?sendika üyelerine devlet tarafından sağlanan 5 YTL'nin 50 YTL'ye çıkarılması? talebinin ?5 YTL için memurları sattılar? şeklinde bir algılamaya neden olduğunu ve bu talebin ?devlet kesesinden sendikacılık? olarak tanımlandığını belirten Avcı yetkili sendikaların bu talebi gündeme getirmemeleri gerektiğini söyledi.

Avcı, toplu görüşme sonuçlarına göre bir eylem programı belirleyeceklerini belirtirken, yapacakları eylem ve görüşmelerde de taleplerini ortaya koyacaklarını söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber