Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciye iş imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencilerine part-time iş vererek destek de oluyor. Üniversite, geçen eğitim döneminde 450 olan iş verdiği öğrenci sayısını bu yıl ilk etapta 500'e çıkaracak.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl 8 bin 358 yeni kayıtla öğrenci sayısı 40 bine ulaşacak üniversitede, öğrencilerine iyi bir eğitimin yanı sıra iş imkanı da sunduklarını söyledi.

Bürolar, sosyal tesisler, yemekhane, havuz gibi bölümlerde üniversite dışından personel çalıştırmak yerine üniversite öğrencilerini tercih ettiklerini anlatan Akınoğlu, öğrencilerin derslerinden arta kalan zamanlarda part-time olarak buralarda çalıştıklarını bildirdi.

Geçen yıl çalışan öğrenci sayısının 450 olduğunu anımsatan Akınoğlu, ?Üniversitemizin artan kontenjanı ve büyümesine paralel olarak bu yıl sayıyı ilk etapta 500'e çıkardık. Çalışacak öğrencilerimin ücretlerini karşılamak için ayırdığımız bütçe ise 1 milyon 474 bin YTL? dedi.

Öğrencilere, Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen saat ücreti ödendiğini belirten Akınoğlu, şöyle konuştu:

?Günde 4-5 saat çalışan bir öğrenci, ayda 200-250 YTL ücret alıyor. Bu ücret onlara adeta bir burs gibi oluyor. Deneyim kazanmalarının yanı sıra ailelerine de yük olmaktan kurtuluyorlar. Çoğu öğrenci ailesinden para almadan öğrenimini sürdürüyor.?

Çalışan öğrencilerini özellikle başarılı ve burs alamamış olanlardan seçtiklerini ifade eden Akınoğlu, maddi durumu iyi olmayanlara ise öncelik verdiklerini söyledi.

Akınoğlu, ayrıca üniversite tarafından kiraya verilen işletmelere de öğrenci çalıştırma zorunluluğu getirdiklerini bildirdi.

?KİTAP YERLEŞTİRİP, PAS PAS YAPIYORLAR?

Kendilerini diğer öğrencilere göre şanslı olarak değerlendiren çalışanlardan kütüphanede olanlar kitap yerleştirme, havuzdakiler pas pas ve danışma, bürodakiler fotokopi gibi işleri yapıyorlar.

Havuzda çalışan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) ikinci sınıf öğrencisi Ramazan Kulaz, işini zevkle yaptığını, Adana'da oturan ailesine hiç yük olmadığını söyledi.

Kütüphanede çalışan sınıf öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi Kahramanmaraşlı Ayşe Yiğit ise nisan ayında başladığı işini severek yaptığını söyledi.

Kütüphanede kendisi gibi 16 öğrencinin çalıştığını belirten Yiğit, ?öğrenciler tarafından getirilen kitapların yerleştirilmesi, rafların temizliği gibi işleri yürütüyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber