Bu da sabıka belgesi kuyruğu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Neşet KARADAĞ/ADANA, (DHA)

ADANA'da, emekli maaşı, dar gelirli ailelere okuyan çocuk başına verilen para ve Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri kuyruğundan sonra şimdi de 'sabıka sicil belgesi' kuyruğu ortaya çıktı. Üniversite sınavını ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı (ÖSS) kazananlarla, iş başvurusunda bulunanlar sabıka sicil belgesi alabilmek için adliyede uzun kuyruk oluşturuyor.

Adana Adliyesi'nin arka kapısında bulunan Adli Sicil Müdürlüğü'nün önü bugünlerde belge almak isteyenlerin oluşturduğu uzun kuyrukla dikkat çekiyor. Üniversiteye kayıt olacaklar ve öğretmenlik ataması yapılanlarla, iş için başvuru yapacak olanlar sabahın erken saatinde Sicil Müdürlüğü'nün önünde sıraya giriyor. Belge sırası kimi zaman 100 metreyi aşıyor. 5 YTL ödenerek alınan sabıka sicil belgesi için saatlerce sıra bekleyen öğrenciler, ?Sınav stresinden kurtulduk. Şimdi de kuyruk stresine girdik. Üniversite kaydı ve yurt için sabıka belgesi isteniyor. Teknoloji çağındayız ancak hala kuyruklarda bekletiliyoruz? diye yakındı.

KPSS'yi kazanıp, Milli Eğitim Bakanlığı'nca öğretmen atamaları yapılan kişilerle, işe giriş için belge almaya gelenler de sırada beklemekten yakındı.

Adli Sicil Müdürlüğü yetkilileri ise, sınav ve kayıt dönemlerinde günlük 2 bin 500'ün üzerinde kişiye sabıka belgesi verdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber