İBB'de toplu görüşmelerde anlaşmaya varıldı. İlk yıl yüzde 17 zam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan, İETT, Kiptaş, Halk Ekmek ve Hamidiye Su'da çalışan 10 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varıldığını bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikasının yetkili olduğu Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü iş yerlerinde çalışan İETT ve Kiptaş işçileri ile Öz Gıda-İş Sendikasının yetkili olduğu Halk Ekmek ve Hamidiye Su'da çalışan işçiler adına olmak üzere toplam 10 bin işçiyi kapsayan görüşmelerin uzlaşmayla sonuçlandığını kaydetti.

Varılan anlaşmaya göre, toplu iş sözleşmelerinin 1. yılı için; kıdem zammı dahil yüzde 17 oranında zam yapıldığını, diğer sosyal haklarda da yüzde 17-21 arasında artış sağlandığını ifade eden Arslan, 2. yılda da enflasyon oranında zam yapılacağını, sosyal hakların da enflasyon oranında artırılacağını belirtti.

Toplu iş sözleşmesinin, tüm aşamalarda üyelerin görüşleri alınarak, 10 bin çalışanın onaylarıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Arslan, toplu iş sözleşmeleriyle üyelere enflasyonun çok üzerinde bir ücret artışı sağlandığına işaret etti.

Arslan, imzaladıkları tüm toplu iş sözleşmelerinde olduğu gibi bu sözleşmelerde de üyelerin hak ve menfaatleri gözetilerek, ?sorumlu sendikacılığın? gereği ve bir ?sosyal ortak? bilinciyle hareket edildiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber