10 bine yakın kişi KPDS için Ankara'ya geldi

Haber Giriş : 07 Kasım 2004 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Ankara'ya gelmek zorunda olanlar, daha çok yol masrafı yapmakta, sınav için ayırdıkları enerjiyi yollarda tüketmektedirler. Bu durum bir diğer açıdan da, fırsat eşitsizliği anlamına gelmektedir. "

Kamu Personeli Dil Sınavı ve benzeri sınavların sadece Ankara'da yapılmasını değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av. M. Bülent Deniz; ?yurdun dört bir yanından, onbinlerce insanı Ankara'ya gelmeye mecbur etmek, çağdışı bir yöntemdir? dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av. M. Bülent Deniz konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

7 Kasım 2004 tarihinde, Ankara'da, Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) yapılacak olup, bu sınava 25.000'in üzerinde yurttaşın katılması beklenmektedir.

Önceden olduğu gibi bu yıl da gerek KPDS ve gerekse benzeri giriş sınavları sadece Ankara'da yapılmakta, yurdun dört bir yanından onbinlerce insan, bu sınavlara girebilmek için Ankara'ya gelmek zorunda kalmaktadır.

Sınavların sabah erken saatlerde başlaması nedeniyle Ankara dışından sınava katılacaklar bir gün önceden Ankara'ya gelmek, bir gece Ankara'da konaklamak zorundadırlar. Yine Ankara'ya uzak onlarca ilden, çoğu kez kış koşullarında Ankara'ya gelmek zorunda olanlar, daha çok yol masrafı yapmakta, sınav için ayırdıkları enerjiyi yollarda tüketmektedirler. Bu durum bir diğer açıdan da, fırsat eşitsizliği anlamına gelmektedir.

Onbinlerce insanın, yurdun dört bir yanından gelerek katılacağı bir sınavı sadece Ankara'da yapmaya kalkmak, çağdışı bir yöntemdir. Harcanan yol, konaklama paraları, ayrılan zaman, yol koşulları ve herşeyden önce çağdaş yöntemlere saygı adına, merkezi sınav sistemi rezaletine son verilmeli, bu tür sınavların en azından coğrafi olarak yurdun belli noktalarında, uygun illerde yapılması sağlanmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber