Avea: Numara taşınırsa bir yılda 2 milyon yeni abone çekeriz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, kasım ayında hayata geçirilecek numara taşınabilirliği uygulamasının, rekabet koşulları, müşteriler ve Avea açısından dönüm noktası olacağını söyledi.

Türktan, sürekli yenilenen çeşitli tarifeler ve kampanyalarla abone sayısında ciddi oranda artış sağladıklarını ifade etti. Türktan, "Finansal performans açısından, 2006 ile 2007 yılları arasında abone sayısında yüzde 32 büyüdük. 2007'den 2008'in ilk yarısına geldiğimizdeyse sektör yüzde 4 büyürken biz yüzde 10 büyüdük" dedi.

Avea'nın, 3 yılda 1 milyar doları aşan yatırımları sayesinde, kapsama alanı açısından bin nüfusun altındaki yerleşim birimlerine ulaşabildiğini, çağrı kesilme oranlarının yüzde 27 iyileşme olduğunu anlatan Türktan, yaygın satış ağı sayesinde abone sayısında düzenli artış sağlandığını kaydetti.

15.8 YTL'ye 177 dakika

Kullanıcılarına ortalama 15.8 YTL karşılığında 177 dakika konuşma imkanı sağlayan Avea'nın "en ucuz operatör olma" özelliğini sürdürdüğünü savunan Türktan, şöyle devam etti: "Numara taşınabilirliği, bu senenin en önemli konuları arasında bulunuyor. Biz üçüncü operatör olduğumuz için, uygulamaya çok önem veriyoruz. Madem bu kadar yatırım yapıyoruz, madem dakika başına en ucuza konuşturan biziz. Numara taşınabilirliği, rekabet koşulları, tüketici ve Avea açısından bir dönüm noktası olacak. Bu çok önemli konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz."

Yüzde 10 abone mutsuz

Türktan, uygulamanın, sektörde değişimlere neden olacağını vurgulayarak, "Araştırmalar, yüzde 10 civarında abonenin memnuniyetsiz olduğunu gösteriyor. Uygulamanın hayata geçirilmesinin ardından 12 aylık süreç içinde 2 milyon yeni abone hedefimiz var" diye konuştu. Numara taşıma uygulaması için abonelerden tek seferlik ücret alınacağını hatırlatan Türktan, henüz belirlenmeyen ücretin düşük tutulması gerektiğini bildirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber