Memur temsilcileri zam oranına tepkili

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin yüzde 2009 yılı için kamu çalışanlarına yüzde 3.5 artı yüzde 4 olmak üzere kümülatif olarak yüzde 7.6'lık zam önerisi sendikaları memnun etmedi. Teklifi kabul edilemez bulan sendikalar, saat 16.00'da hükümetle yeniden masaya oturacak.

Hükümet ve memur sendikaları arasında yapılan toplu görüşmelerde yüzde 7.6 olarak açıklanan zam teklifi, memur konfederasyonlarını tatmin etmedi. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun başkanlık ettiği toplantıya zam teklifinin açıklanmasıyla ara verildi. Kamu-Sen ve Memur-Sen, zam teklifini değerlendirdikten sonra saat 16.00'da yeniden hükümetle masaya oturacak.

Toplantı çıkışında açıklama yapan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 2009 enflasyon oranında öngörülen yüzde 7.6'lık zam teklifini yeterli bulmadıklarını belirterek, "Biz enflasyon hedefine güvenmiyoruz, çünkü çok ciddi anlamda sapmalar oluyor" dedi. Uzlaşma konusunda kararlı olduklarını tekrarlayan Akyıldız, hükümetten esneme beklediklerini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, açıklanan yüzde 7.6'lık zam önerisinin beklentilerini karşılamadığını ifade ederek, "Biz hükümetten müzakere edilebilir bir alana gelmelerini istedik. Yarın saat 24.00'e kadar masada çözüm ümidimiz devam ediyor. Aksi takdirde B planımızı devreye sokacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber