Microsoft'tan çevreci uygulama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Microsoft, Windows Vista ve Windows XP kullanıcılarının masa üstü enerji yönetimlerini geliştirerek daha fazla enerji tasarrufu yapmalarını sağlayan bir uygulamayı başlattığını duyurdu.

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, ücretsiz olarak indirilebilen Verdiem's Edison uygulamasıyla Windows Vista ve Windows XP kullanıcıları masa üstü enerji yönetimlerini geliştirerek daha fazla enerji tasarrufu yapabiliyorlar.

Verdiem's Edison, bilgisayarın enerji tüketiminin çok daha etkin olarak denetlenmesine imkan vererek karbon salınımını azaltıyor. İşletim sisteminin mevcut güç ayarlarını daha fazla enerji tasarrufu yapacak şekilde geliştiriyor. Ayrıca tüketici dostu, kullanması ve yönetmesi kolay bir kullanıcı arayüzü sağlıyor.

Verdiem's Edison, Microsoft ile çevreye duyarlı teknoloji ve süreçler konusunda farkındalığı artıran uluslararası organizasyon Climate Savers (İklim Kurtarıcılar) tarafından desteklendi. Verdiem's Edison tüketicilere karbon salınımını azaltacak şekilde enerji verimliliğini etkin bir şekilde ölçme, denetleme ve yönetme imkanı veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber