29 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GATA'DA MEZUNİYET TÖRENİ

-Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni düzenleniyor.

-Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ katılıyor. (Saat: 14.00)

-ORGENERAL BAŞBUĞ KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 17.00)

-EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

-Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştiriliyor. Toplantıya ekonomiden sorumlu devlet bakanları ile bürokratlar da katılıyor. (Saat: 14.00)

-TOPLU GÖRÜŞMELERDE 5. TUR

-Kamu İşveren Kurulu ile yetkili memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin 5. turu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da yapılıyor. (Saat: 15.00)

-AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANI MEMMEDYAROV TÜRKİYE'DE

-Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor.

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile gerçekleşecek olan görüşmesinde Kafkasya'daki son dönemde yaşananları ele alacak olan konuk Bakan Memmedyarov, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından da kabul ediliyor. (Saat: 15.00/18.00/17.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULU

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sadettin Ergeç ve beraberindeki yürütme kurulu üyelerini kabul ediyor. (Saat: 16.00)

-30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI YARIN KUTLANIYOR

-30 Ağustos Zafer Bayramı yarın tüm yurtta törenlerle kutlanacak. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ile siyasi parti liderleri 30 Ağustos mesajı yayınlıyor.

-BAKAN TÜZMEN IRAK PLANLAMA VE KALKINMA BAKANI BABAN GÖRÜŞMESİ

-Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Irak Planlama ve Kalkınma Bakanı Ali Baban ile bir araya geliyor. (Saat: 11.00)

-HAZİNE BORÇ STOKUNU VE KİT'LERİN GÖREV ZARARLARINI AÇIKLIYOR

-Hazine, yılın ikinci çeyreğine ilişkin borç stoku ile KİT'lerin "görev zararları" ve istihdam sayılarını açıklıyor. (Saat:17.30)

-TEMMUZ AYI DIŞ TİCARET VERİLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Temmuz ayı ve yılın ilk yedi aylık dönemine ilişkin ihracat, ithalat ve dış ticaret dengesini açıklıyor. (Saat: 17.30)

-KAMU-SEN'İN OTURMA EYLEMİ

-Türkiye'nin farklı illerinden Ankara'ya yürüyüşe geçen Kamu-Sen üyeleri Abdi İpekçi Parkı'ndaki Kamu-Sen Toplu Görüşme Çadırı'nda bir araya gelerek oturma eylemi yapıyorlar.

-Oturma eylemi ile ilgili olarak Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, açıklama yapıyor. (Saat: 14.30 )

-KESK ÜYELERİ BAŞBAKANLIĞA YÜRÜYOR

-KESK üyeleri hükümetin yaptığı zam önerisini protesto etmek amacıyla Başbakanlığa kadar yürüyerek siyah çelenk bırakıyorlar.

-Yürüyüş sonrasında KESK Başkanı Sami Evren, basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.45)

-BDDK'NIN KURULUŞUN 8. YILI

-BDDK'nın 8. kuruluş yıldönümü nedeniyle Swissotel'de ?Küresel ve Ulusal Finansal Sistemde Yeni Mimari Arayışları? isimli bir konferans düzenleniyor.

-Konferansa Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren de katılarak bir konuşma yapıyor. (Saat: 09.00)

-THY'NIN 6 AYLIK MALİ SONUÇLARINI AÇIKLANIYOR

-Türk Hava Yolları'nın geldiği nokta ve yapılan çalışmalar ile ilk 6 aylık mali sonuçları, İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanıyor. (Saat: 11.00)

-İKİ KİŞİDEN BİRİ YENİ PARAYA ZOR ALIŞACAK

-Merkez Bankası, YTL'den TL'ye geçilmesinde rengi ve tasarımı tamamen değişecek olan yeni paralara alışmanın iki kişiden biri için kolay olmayacağını belirledi. Paraya kolayca alışacağını söyleyenlerin oranı genelde yüzde 53'te kalırken; paraları karıştırabileceği ve sahteyle ayıramayabileceğini söyleyenlerin oranı, en yüksek eğitim düzeylerinde dahi üçte birden aşağı inmedi. Zorluk yaşayacağını söyleyenlerin oranı üniversite mezunlarında yüzde 35,4, lisansüstü mezunlarında yüzde 34,8 olarak belirlendi.

-SIVILAŞTIRILMIŞ DOĞAL GAZ DEPOLAMADA TARAFSIZLIK ŞARTI

-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, özellikle kış mevsiminde yaşanan doğal gaz sıkıntısı nedeniyle gittikçe kullanımı artan sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) depolanması konusunda hizmet veren şirketlerin, piyasa aktörlerine karşı tarafsız davranması zorunluluğunu getiriyor.

-ALTIN, GÜMÜŞ VE PLATİN BONOLARI GELİYOR

-Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketlerin altın, gümüş veya platin bonoları gibi farklı enstrümanlarla borçlanabilmesi için düzenlemeye gidiyor.

-Hazırlanan tebliğ taslağına ?yeşil sermaye? diye adlandırılan şirketlerin halktan para toplayıp ortadan kaybolmasıyla sonuçlanan krizlerin tekrarlanmamasını sağlayacak bir hüküm konuldu. SPK, ?gerçeği dürüst biçimde yansıtmayarak halkın istismarına yol açacağı? sonucuna varırsa, ihraca izin vermeyecek.

-KİT'ler ve yerel yönetimlerin de borçlanma senedi ihraç edebilmesini sağlayacak tebliğ ile Bakanlar Kurulu'na, tahvil çıkarmada uygulanan sınırların mahalli idareler için uygulanmamasını sağlama yetkisi veriliyor.

-PARA ARZINDA 4.2 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 8-15 Ağustos haftasında 4 milyar 214 milyon YTL artarak 409 milyar 142 milyon YTL'ye yükseldi. Para arzında yılbaşından bu yana 39 milyar 64 milyon YTL artış gerçekleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber