İnternet'te, Devletin Resmi Yüzüne Ciddiyet Gerekiyor

Kanunlar, yönetmelikler, atama kararları, anayasa mahkemesi kararları gibi bir çok önemli işlem Resmi Gazete'de yayımlanmaktadır. Peki, Resmi Gazete'nin internet nüshasında, bu resmiliğe uygun bir ciddiyet var mıdır? Hayır... Zira, geçen hafta sık sık ama daha önceki haftalarda da ara sıra yaşadığımız üzere, Resmi Gazetenin internet nüshası gecikmeli olarak yayınlanmakta, pazar günü ise hiç yayımlanmamaktadır. Bazı düzenlemeler, Başbakanlık personelinin tembelliğinden olsa gerek resim formatında yayımlanmaktadır. Devamı için tıklayın.

Haber Giriş : 08 Kasım 2004 06:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resmi Gazete'de arama bölümü bulunmamaktadır. Bulmak istediğiniz düzenlemenin tarihini mutlaka bilmek zorundasınız.

Bu sorunlardan dolayı güncel bir şekilde düzenlemeleri takip etmek isteyen çok sayıda kişi, elektronik çağda, hala mevzuatı yazılı döküman olarak saklamak zorunda kalmaktadır.

Bunda Resmi Gazete'nin internet verisyonuna gerekli ciddiyetin verilememesi veya önemsenmemesinin önemli bir payı bulunmaktadır.

Çözüm için, her şeyin Başbakan'a veya Başbakan yardımcısına götürüldüğü böylesi bir kamu yönetiminde memurlar.net olarak bizlerin de Başbakan Müsteşarına seslenmekten başka bir seçeneğimiz kalmamaktadır. Zira Resmi Gazete'nin internet versiyonunu çıkaran birim hiç bir öneriyi dikkate almamaktadır.

Umarız, etkili ve etkin bir kamu yönetiminden bahseden Başbakanlık Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Ömer Dinçer veya Müsteşar Yardımcısı Doç Dr. Emin Zararsız sorunların çözümüne gerekli ilgiyi göstereceklerdir.

 

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber