Maliye'den Unakıtan'ın 'bedava mil'lerine ilişkin açıklama

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Ağustos 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve eşi Ahsen Unakıtan'ın, umre ziyaretinde, İstanbul-Medine-İstanbul uçuşlarını Miles&miles hesaplarında topladıkları bedava millerle yaptıkları bildirildi. Maliye Bakanlığı yetkilileri, seyahatin "Ahsen Unakıtan ve çocuklarının kişisel milleriyle" yapıldığını bildirdi.

8 gün kaldılar

"gerçekgündem.com" adlı internet sitesinde yayınlanan habere göre, Unakıtan çifti aile bireyleriyle birlikte 20 Ağustos'ta İstanbul'dan Medine'ye uçtu. Unakıtan çifti, 28 Ağustos Perşembe günü de İstanbul'a döndü. "Elit Kart" sahibi Unakıtan ve eşinin biletleri bu kartlarda topladıkları millerden aldığı belirtildi.

30 bin mil gidiyor

Habere göre, Elit kart alabilmek için bir yıl içinde 25 bin mil club-mil toplamak gerekiyor. Unakıtan 30 bin mili de İstanbul-Medine-İstanbul seyahati için kullandığı dikkate alındığında, mil hesabında en az 55 bin mil olması, yani dünyanın etrafını uçakla en az iki kez dolanması gerekiyor. Aynı şekilde Ahsen Unakıtan'ın da 55 bin mili yaklaşık iki yıl içinde toplaması gerekiyor. Miles&Miles uygulamasında, bir bilet alabilecek kadar milin başkalarına devredilmesi mümkün, ancak, birkaç kişinin millerini toplayarak bir bilet alması imkansız.

Resmi mil havuzda

Haberdeki iddialar üzerine Hürriyet'e bilgi veren Maliye Bakanlığı yetkilileri, "Bu seyahat, Ahsen Unakıtan ve çocuklarının kişisel milleriyle yapılmıştır. Bakan Kemal Unakıtan'ın resmi gezileriyle kazandığı miller, Başbakanlık genelgesi gereğince kamu havuzuna devredilmektedir. Bu konuda kendileri son derece titiz davranmaktadırlar" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber