30 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 30 Ağustos 2008 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ZAFER BAYRAMI YARIN TÜM YURTTA KUTLANIYOR

-30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Ankara'daki Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları Atatürk anıtlarına çelenk konulması ile başlıyor.

-Anıtkabir'deki törenin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Karargahı'nda tebrikleri kabul ediyor.

-Atatürk Kültür Merkezi Tören Alanı'ndaki resmi geçit töreninin ardından ise yeni mezun olan teğmenlere Kara Harp Okulu'nda diplomaları törenle veriliyor.

-Ankara'daki 30 Ağustos kutlamaları Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Gazi Orduevi'nde vereceği resepsiyon ile sona eriyor.

-Ankara'daki törenlere, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Baykal ile üst düzey askeri ve sivil erkan katılıyor. (Saat: 8.30/ 9.45/11.00/16.00/.20.30)

-İSTANBUL'DAKİ KUTLAMALAR

-İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenecek törenle başlıyor. Törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, askeri personel, mülki erkan ve sivil kuruluşların temsilcileri katılıyor.

-1. Ordu Komutanı Orgeneral Saygun, Harbiye Orduevi'nde tebrikleri kabul etmesinin ardından, Aksaray Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni düzenleniyor.

-1. Ordu Komutanı Orgeneral Saygun tarafından Fenerbahçe Orduevi'nde resepsiyon veriliyor. (Saat: 9.30/11.00/20.00)

-BAKAN EKER'İN FINDIK FİYATLARI İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, fındık fiyatları ile ilgili olarak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 14.00)

-SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN DENETDE BAŞKANI ERGÜVEN'İN GÖREVDEN ALINMASINA SAVUNMA

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Denetde Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Atılay Ergüven'in görevden alınmasını, ?bir soruşturmayı eksik yaptığı, yolsuzluk ve kamu zararını ortaya çıkarmadığı? gerekçesine dayandırdı. Söz konusu soruşturmayla ilgili raporunun 6 Mart 2007'de Ergüven'e iade edildiğini ve Ergüven'in yeniden yaptığı inceleme sonunda 129 bin 722 YTL kamu zararı tespit ettiğini kaydeden Bakan Akdağ, ?Yolsuzluklarla mücadele ettiği ileri sürülen müfettiş, şayet raporu iade edilmesi idi yolsuzluğu ve kamu zararını ortaya çıkarmamış olacaktı. Müfettişlerimiz ve bakanlığımızca yolsuzlukların kapatılması için değil, varsa açığa çıkarılması ve yasal işlem yapılması için gayret gösterilmektedir.? dedi. Akdağ, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın soru önergesine verdiği yanıtta ayrıca, ?Müfettişlerimize görevlerini yaparken hiçbir baskı ve etki yapılması söz konusu olmayıp, ön yargıdan uzak, yansız, objektif ve hakkaniyet ölçüleri içinde görev yapmaları için her türlü destek ve imkan sağlanmaktadır? dedi.

-POLİSE "GÜÇ KULLANMA MODELİ" ÇIKARILACAK

-Emniyet Genel Müdürlüğü polisin zor kullanmasında ortaya çıkan istenmeyen durumların önlenmesi için, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile ortak bir çalışma başlattı. Polisin Orantılı Güç Kullanımına Yönelik Bir Model Geliştirme ve Uygulama Araştırması'nda, polisin görevi sırasında karşı karşıya kaldığı şahıslarla mücadelede "Müdahale etme, durdurma, yakalama, arama, etkisiz hale getirme, zor ve silah kullanma" konularında hukuki ve davranışsal sorunlara çözüm bulunması amaçlanıyor.

-TEB'DEN 300 MİLYON YTL'LİK FON BELGESİ İHRACI

-Türk Ekonomi Bankası, kurucusu olduğu B tipi yüzde 100 anapara koruma amaçlı altıncı, yedinci ve sekizinci yatırım fonlarının artırılan tutarını temsil eden 100'er milyon YTL tutarındaki katılma belgelerinin ihracı için SPK'ya başvurdu.

-Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Likit-Kamu Emeklilik Yatırım Fonu'nun 100 milyon YTL'den 250 milyona çıkarılması dolayısıyla artırılan 150 milyonluk tutara ait katılma belgelerinin ihracı SPK tarafından kayda alındı.

-YILLIK DIŞ TİCARET AÇIĞI 73.8 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

-Türkiye Temmuz sonu itibariyle son 12 ayda 130.1 milyar dolarlık ihracata karşılık, 203.9 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirerek, 73.8 milyar dolar dış ticaret açığı verdi. Bu dönemde dış ticaret hacmi 334 milyar dolara ulaştı. Son bir yıldaki ihracatla, aynı dönemdeki ithalatın ancak yüzde 63.8'i karşılanabildi.

-DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU: ?KEŞKE YAPILAN TEK İSRAF İFTAR SOFRALARINDAKİ İSRAF OLSA?

-Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Diyanet olarak ramazan hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Bardakoğlu, her yıl ramazanın zamlar ve lüks otellerdeki zengin iftar sofraları tartışmalarının gölgesinde kalmasını eleştirdi. Bardakoğlu, ?Bunlar ramazana mahsus şeyler değil. Lüks ve israf her zaman için yanlış ve günahtır. Türkiye'de her zaman lüks ve israf oluyor. Bu lüks ve israfı yapanlar sadece ramazanda oruç tutanlar değil. Keşke tek yapılan israf iftar sofralarındaki israf olsa? dedi.

-Bardakoğlu, medyaya seslenerek, özellikle ramazan aylarında neyin orucu bozup bozmayacağı yönünde magazinel haberlerin yapıldığını söyledi. Bardakoğlu, medyada çıkan bazı haberlerle Türkiye için farklı bir tablo çizildiğini de öne sürerek ?Ben inanıyorum ki oruç tutan tutmayan, teraviye giden gitmeyen herkes birbirine hoşgörüyle yaklaşacak. Kimse kimseye baskı uygulamayacak. Bugüne kadar oruç tutan tutmayan, başını örten örtemeyen, içki içen içmeyen herkes birbirini anlayışla karşıladı, saygı gösterdi. Ancak yapılan haberlerde de sanki Türkiye'de bu realite yokmuş gibi bir tablo çizmek Türkiye'ye haksızlık. Bazen olayların kendisinden öte, olayların hedeflediği siyasi mesajlar ön yargılar ve genellemeler daha önem kazanıyor. O nedenle Türkiye'de herkesin barış ve kardeşlik içinde ramazanı geçireceğine inanıyorum? dedi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber