1 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 01 Eylül 2008 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Bakanlar Kurulu'nda iç ve dış gelişmeler ile gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 12.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. AKP MYK'da Şaban Dişli hakkındaki CHP'nin iddialarının ele alınması ve bir açıklama yapılması bekleniyor. (Saat: 18.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünya Tasarım Ödülü sahibi Hakan Gürsu ile Sözüm Doğan ve Gamze Alemdar'ı kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ve beraberindeki müsteşar yardımcılarını kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve beraberindeki Paralimpik Oyunlara katılacak olan bedensel engelli sporcular heyetini kabul ediyor. (Saat: 12.00/15.15/16.00)

-KESK TOPLU SÖZLEŞME VE GREV HAKKI İÇİN AİHM'YE GİDECEK

-KESK Genel Başkanı Sami Evren, toplu görüşmenin yasal olmadığını savundu. Evren, bununla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararı olmasına karşın hükümetin bu karara uymadığını, bu nedenle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne ikinci kez başvuracaklarını söyledi.

-Evren, TÜİK'in açıkladığı 255 YTL olan açlık sınırının da bilimsel ve objektif olmadığını ileri sürdü.

-İŞTE YARGITAY'A GÖRE 45 POPÜLER BOŞANMA NEDENİ

-Yargıtay 2. Hukuk Dairesi üyesi Ömer Uğur Gençcan, boşanma davalarının püf noktalarını ""Boşanma, tazminat ve nafaka hukuku" adlı kitabında ortaya koydu. Gençcan, Yargıtay içtihatlarına dayanarak ülkemizde nelerin boşanma gerekçesi sayılıp nelerin sayılmadığını tek tek anlattı.

-DİYANET'TEN ?TASARRUF? KAMPANYASI

-Diyanet İşleri Başkanlığı, tasarruf kampanyası başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, tasarruf kampanyası kapsamında araç yakıtlarını kontrol altına aldıklarını, çimenleri şebeke suyu ile değil; kuyu suyuyla suladıklarını ve ekonomik lambalara geçtiklerini bildirdi.

-VELİLER EZBERE DAYALI EĞİTİM SİSTEMİNDEN ŞİKAYETÇİ

-Bağımsız Eğitimciler Sendikası'nın eğitim anketine göre, öğrenci velileri Türkiye'de uygulanan eğitim sisteminin en büyük sorununu, "ezbere dayalı eğitim verilmesi" olarak görüyor.

-Ankete katılan velilerin, yüzde 70'i çocuklarının eğitimi için özel okulları tercih edeceğini belirtirken, devlet okullarını tercih edenlerin oranı ancak yüzde 10.15'te kaldı.

-CNR'DA MODA RÜZGÂRI ESTİ

-İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB), genç moda tasarımcıları kreasyonlarını 12. IF Uluslar arası Moda Fuarı'nda görücüye çıkardı.

-MİNİKLER İÇİN DERS ZİLİ ÇALIYOR

-İlköğretim 1. sınıfa başlayacak yaklaşık 1 milyon, öğrenci için ders zili çalıyor. İlköğretim 1. sınıf ile okul öncesi öğretime kayıt yaptıran öğrenciler, okula bugün başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, ilköğretim 1. sınıflar ile ana sınıflarına başlayacak öğrencilerin okul korkularını yenmelerini ve okula uyumlarını sağlamak amacıyla, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında başlattığı uygulama bu yıl da devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber