Eğitim-İş: Okullarımızda başarının tarihi anlatılmalı

Haber Giriş : 01 Eylül 2008 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, başta Ortadoğu ve Kafkasya olmak üzere dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde sürmekte olan şiddet ve terör eylemlerini nefretle kınadığını belirtirken, ?Okullarımızda yetiştirdiğimiz yeni kuşaklara savaşların tarihini değil, barışı anlatmak istiyoruz? dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, insanlık tarihi boyunca yaşanan en büyük savaş olan 2. Dünya Savaşı'nın, Almanya'nın 1 Eylül 1939'da Polonya'yı işgal etmesiyle başladığını anlattı. Bu savaşta 50 milyonun üzerinde insanın öldüğüne dikkat çeken Adıbelli, ?Kentler harabeye dönmüş, atom bombaları kullanılmış, tüm dünya kan ve gözyaşına boğulmuştur. Bu korkunç savaşın başladığı 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kabul edilmiş, böylece dünya insanlığı, yaşanan bu savaş faciasının bir daha yaşanmaması için barışla ilgili duyarlılıklarını Dünya Barış Günü'nde öne çıkarmışlardır? dedi.

Türk ulusunun ?emperyalizme? karşı verdiği kurtuluş mücadelesinde savaşın ne kadar korkunç olduğunu yakından ve derinden yaşadığını ifade eden Adıbelli, ?Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ?Bir ulusun hayatı söz konusu olmadıkça savaş cinayettir' diyerek, ülkemizde ve tüm dünyada barış olması gerektiğini vurgulamıştır? dedi.

-?III. DÜNYA SAVAŞI TAMTAMLARI ÇALINMAYA BAŞLANMIŞTIR?-

Adıbelli, milyonlarca insanın açlıkla karşı karşıya olduğunu ifade ederken, bu insanlara yardım eli uzatmak yerine, kaynakların silahlanmaya ve savaşlara ayrıldığına dikkat çekerek, ?Sonu getirilemeyen çatışmalar, terör ve şiddet, Irak başta olmak üzere Kafkasya ve dünyanın birçok noktasında insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. 3. Dünya Savaşı tamtamları çalınmaya başlanmıştır? açıklamasında bulundu. Türkiye'nin etrafının hem Ortadoğu'da, hem de Kafkasya'da ?bir ateş çemberi? ile örüldüğünü söyleyen Adıbelli, ?Emperyalist güçlerin? dünyayı paylaşma hırslarının insanlığı yeniden büyük bir savaşın eşiğine getirdiğini savundu.

-?ARTIK DÜNYADA BARIŞ OLSUN?-

Adıbelli, ?Okullarımızda yetiştirdiğimiz yeni kuşaklara savaşların tarihini değil, barışı anlatmak istiyoruz? diyerek, eğitimciler olarak ?artık dünyada barış olsun? istediklerini söyledi. Adıbelli, ?1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, başta Ortadoğu ve Kafkasya olmak üzere dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde sürmekte olan şiddet ve terör eylemlerini nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz. Barışın, sevginin ve hoşgörünün herkes tarafından yaşam biçimi olarak benimsendiği, savaşın, terörün, çatışmanın, şiddetin, kavganın olmadığı bir dünya dileklerimizle, tüm halkımızın ve dünya halklarının Dünya Barış Gününü kutluyoruz? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber