Üniversitelerde kayıt işlemleri başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2008 15:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Trakya, Çukurova, Aksaray ve Muğla üniversitelerinde kayıt işlemleri başladı.

Trakya Üniversitesinde (TÜ), 6 bin 871 olan toplam kontenjan kapsamında yüzde 99'luk oranla 6 bin 823 öğrenci çeşitli programlara yerleştirildi. Lisans programlarında geçen yıl bin 925 olan öğrenci sayısı, yüzde 32 oranında artışla 2 bin 836'ya yükseldi, bölümlerdeki öğrenci kontenjanı doldu.

Geçen yıla göre kontenjanı yüzde 31 artırılan ön lisans programlarına yüzde 99 oranında yerleştirmeyle 3 bin 987 öğrenci alındı.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Güllapoğlu Yerleşkesi Menza binasında hazırlanan kayıt işlem merkezinde Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü kazanan Alper Karamanlıoğlu'nun kaydını yaparak, kayıt işlemlerini başlattı.

Prof. Dr. Duran, burada yaptığı konuşmada, TÜ'nün eğitimde marka olduğunu söyledi.

TÜ'nün adayların tercihleri arasında ilk sırada yer almasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Duran, şunları kaydetti:

?Üniversitemiz artık eğitimde marka oldu. Trakya Üniversitesinin mezunlarının geri dönmek, öğrencilerin ise girmek için mücadele ettiği çağdaş bir üniversite olduğunu görmek bizleri onurlandırıyor. Üniversitemiz, öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Bu yıl yeni açılan bölümlerimiz bile yüzde 100 dolu. Bu bölümler arasında yer alan Balkan Dilleri Bölümümüzün de kontenjanı doldu. Kız ve erkek öğrencilerimizin üniversitemize yerleştirilme oranlarının da eşit olması bizleri ayrıca sevindiriyor. Bu yıl üniversitemize 3 bin 364 kız, 3 bin 459 erkek öğrenci yerleşti.?

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ-

Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) kayıt olma hakkı kazanan adaylar, başvurularına başladı.

Üniversitede bu yıl fakültelere 4 bin 958, meslek yüksekokullarına 3 bin 400 olmak üzere toplam 8 bin 358 öğrencinin kaydı yapılacak. Yeni kayıt yaptıracaklarla üniversitede öğrenci sayısının 40 bine ulaşması bekleniyor.

ÇÜ'de bilgisayar otomasyonlu kayıt sıralama sistemiyle işlemler daha hızlı gerçekleştiriliyor. Çeşitli bankalar, adayların öğrenim harç paralarını yatırmakta güçlük çekmemesi için kayıt merkezinde ve üniversite girişinde mobil şubeler kurdu.

Öğrencilerin ÖSYM kılavuzunda kayıt için belirtilen belgeleri kayıt merkezindeki görevlilere teslim ederek, sadece adlarına önceden hazırlanmış dosyayı imzalayıp işlemlerini çok kısa sürede tamamlayabilecekleri belirtildi.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında işlemlerini tamamlayan öğrencilere birer armağan seti ve üniversite broşürleri dağıtıldı.

Kayıt merkezinin çevresinde velilerin dinlenmesi için çadırlar kuruldu, mobil kafeteryalar hizmet verdi.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ

Aksaray Üniversitesinde (AÜ) kayıt işlemleri başladı.

Hafta sonu da devam edecek kayıt işlemlerine bizzat başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar haklarını kaybedecek.

Üniversiteye kayıtlar Aksaray Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığında yapılıyor.

Kayıt yerinin bulunmasında kolaylık sağlanması amacıyla üniversitenin internet sayfasına harita eklendi.

Üniversitenin internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, kayıtlar, Aksaray Meslek Yüksekokulunda 1 Eylül, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulunda 2 Eylül, Güzelyurt Meslek Yüksekokulunda 3 Eylül, Ortaköy Meslek Yüksekokulunda 4 Eylül, Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulunda 5 Eylül, Eğitim Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesinde 6 Eylül, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 7 Eylül, Mühendislik Fakültesinde 8 Eylülde yapılacak.

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ

Muğla Üniversitesine kayıt yaptırmak için gelen öğrenciler ve veliler, Muğla Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Rektör Prof. Dr. Şener Oktik ve Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından karanfillerle karşılandı.

Muğla Otogarı'nda düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Şener Oktik, Muğla Üniversitesinin Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden olduğunu belirtti.

Muğla Üniversitesinin her geçen gün daha da büyüdüğünü belirten Oktik, şöyle konuştu:

?Bu yıl Muğla Üniversitesine kayıt yaptıran öğrenci sayısı geçen yıla göre yüzde 18 oranında arttı. Bu sene üniversite yerleşkesinde 3 bin 435, şehir merkezinde bin 365 ve ilçelerimizde 2 bin 108 olmak üzere 6 bin 908 öğrenci kayıt yaptıracak. Öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Muğla Üniversitesi olarak onlara eğitim gördükleri süre içerisinde elimizden yardımı yapacağız. Muğla üniversitesi gelişmeye ve büyümeye devam ediyor.?

Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla'ya çocuklarını gönderen velilerin rahat olmasını istediklerini söyledi.

Muğla'nın en güvenli illerden olduğunu belirten Gürün, ?Çocuklarını buraya gönderen velilerimiz gönüllerini ferah tutsun. Çünkü çocukları bizlere emanet olarak güvenli bir ilde en iyi eğitimi görecek. Burada öğrencilerimizi çok güzel günler bekliyor. Önceki yıllarda üniversitemizin hızla gelişmesinden dolayı kentimizde konut sıkıntısı yaşanıyordu ancak bu sorunu ortadan kaldırdık? diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Ata, Rektör Oktik ve Belediye Başkanı Gürün, öğrenci ve velilere karanfil dağıttı.

Bu arada, Muğla'ya ilk kez gelecek öğrencilere yardımcı olunması amacıyla otogarda stant oluşturuldu.

Muğla'yı tanıtan broşürler dağıtılan öğrenciler, stant görevlilerinden burs ve barınma olanaklarıyla ilgili bilgi aldı.

Kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler için şehir merkezinden üniversite yerleşkesine ücretsiz minibüs servisi sağlandığı bildirildi.Trakya, Çukurova, Aksaray ve Muğla üniversitelerinde kayıt işlemleri başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber