Provakatör de Atatürk'e sığındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Eylül 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'ndeki Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda karşıt görüşlü öğrenci grupları ve öğrenci olmayan kişilerin karıştığı olaylarla ilgili Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan davanın 3'üncü duruşması, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 10.50'de başladı.

Olaylar sırasında tabancayla ateş ederken görüntülenen provokatör Ömer Ulusoy'un sakalsız, gri çizgili beyaz gömlek, gri kravat ve gri takım elbiseli olarak geldiği duruşmaya 5'si tutuklu 25 sanık katıldı.

MAHKEMEDE POLEMİK

Mahkeme Başkanı hakim Fikri Durmaz, tutuklu sanıklar Ömer Ulusoy, Tahir Kara, Çağrı Bulut, Ahmet Bekmez ve İsmail Ahmet Turgut'a talepleri olup olmadığını sordu.

Ömer Ulusoy: "Bunlar üniversite öğrencisiyiz diyerek tahliye talep ediyorlar. Bunlar üniversite öğrencisi olunca masum mu oluyor? Abdullah Öcalan da üniversite öğrencisiyken PKK'yı kurmuştur. Bunlar solcu değil PKK'lıdır. Öcalan da Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenciyken PKK'yı kurmuş ve neler yapmıştır. Bu olay bayrak yakma olayıdır. Bizim de bayrağımıza sahip çıkmak gibi bir misyonumuz vardır"

Mahkeme Başkanı Durmaz: "Bu bir istek değil, kendi düşüncen. Orada devletin polisi var. Ne işin vardı senin üniversitede?"

Ömer Ulusoy: Rektör polisi üniversiteye almıyordu. Bayrağımız yakılmıştı

Mahkeme Başkanı Durmaz: "Kardeşim, üniversitenin önünde jandarma (Kampüs önündeki Jandarma Alay Komutanlığı binası), arkasında polis (Kampüs arkasındaki İl Emniyet Müdürlüğü binası) var. Devlet, bayrak yakıldıysa gereğini yapar"

Ömer Ulusoy: "Gitmemeli miydim efendim"

Mahkeme Başkanı Durmaz: "Gitme. Herkes görevini biliyor"

Ömer Ulusoy: "Bizim duygularımız yok mu?"

Mahkeme Başkanı Durmaz: "Varsa duygularını kendine sakla. İşine baksaydın"

Ömer Ulusoy: "O zaman bana bir isteğin var mı diye sormanın ne anlamı kaldı? Bunlar üniversite öğrencisi değil hepsi PKK'lı"

Mahkeme Başkanı Durmaz: "Tamam. Yeter artık"

Sağ görüşlü öğrencilerin avukatı Nizamettin Sağır: "Bizim anlatmakla ilgili bir eksiğimiz var galiba. Müvekkillerimiz suç işlemeye teşvik ve tehditten yargılanıyor. İki duruşmadır da kimseyi teşvik ve tehdit etmedikleri belirlenmiştir. Suç işlemeye teşvikten bahsedilecekse, 4 ay boyunca üniversitede korku yaratan, kız öğrencileri dahi dövmekten çekinmeyen sağ görüşlü öğrencilerin dövüldüğü olaylar sırasında polisin seyrettiği, karşıt görüşlü PKK sempatizanı öğrencilerin yargılanması gerekiyordu"

Mahkeme Başkanı Durmaz: "Bizim mahkememizde karşıt görüş, o görüş, bu görüş geçerli değildir. Bunu sadece siz değil, bu ülkedeki koca koca adamlar da diyor. Bizim mahkememizde o görüşten öğrencileri bıraktığınız, bu görüşten öğrencileri tutuyorsunuz olmaz"

Tutuklu sol görüşlü öğrencilerin avukatlarından Münip Ermiş: "Meslektaşım başka bir davadan bahsediyor galiba. Çünkü burada PKK sempatizanı olarak kimse yargılanmıyor"

Avukatlar arasında başlayan polemik üzerine mahkeme heyeti, duruşmaya 5 dakika ara verdi. Daha sonra tutuklu ve tutuksuz sanıkları mahkeme salonuna almayıp sadece avukatlara izin veren mahkeme heyeti, 5 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma, 26 Eylül'e ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber