3 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Eylül 2008 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BOSNA HERSEK CUMHURBAŞKANLIĞI KONSEYİ ANKARA'DA

-Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Haris Slajdzıç ve Konsey üyeleri Ankara'ya geliyor.

-Konsey Başkanı Slajdzıç ve üyeleri Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Toptan tarafından kabul ediliyor ve Başbakan Erdoğan ile Sheraton Otel'de bir araya geliyor.

-Cumhurbaşkanı Gül ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Slajdzıç ortak basın toplantısı düzenliyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Konsey Başkanı Slajdzıç ve üyeleri onuruna Çankaya Köşkü'nde bir yemek veriyor. Yemeğe TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Erdoğan katılıyor. (Saat: 10.45-12.00/15.00/16.00/19.15)

-BAŞBUĞ BAŞBAKANLIK'TA

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı makamında ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştiriyor. (Saat: 14.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve yönetim kurulu üyelerini kabul ediyor. (Saat: 12.00)

-BAKAN EROĞLU SON 6 YILIN ÇEVRE YATIRIMLARINI AÇIKLIYOR

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, son 6 yılda yapılan çevre yatırımlarına ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-CHP'Lİ OKAY'IN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin istifasını düzenleyeceği basın toplantısıyla değerlendiriyor. (Saat: 11.30)

-TÜRKİYE-ÇEK CUMHURİYETİ KARMA EKONOMİK KOMİSYONU TOPLANTISI

-Türkiye-Çek Cumhuriyeti Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem toplantısı gerçekleştiriliyor. İki gün sürecek toplantılara Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Martin Riman başkanlık ediyor. Toplantının ikinci gününde protokol imza töreni gerçekleştirilecek. (Saat: 14.00)

-AĞUSTOS ENFLASYONU BELLİ OLUYOR

-TÜİK, tüketici ve üretici fiyatları bazında Ağustos ayı enflasyon gerçekleşmelerini açıklayacak. (Saat: 17.00)

-İŞ BANKASI VE DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ'NİN İMZA TÖRENİ

-Türkiye İş Bankası ve Darüşşafaka Cemiyeti'nin ?81 İlden 81 Öğrenci? başlıklı eğitime katkı projesinin imza töreni yarın Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım'ın katılımıyla yapılıyor. (Saat: 10.00)

-TEİS'TEN FAKS EYLEMİ

-Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Takviye Edici Gıdalar Tebliği'nde; bitkisel ürünleri ?ilaç? kapsamına alma yönündeki çalışmalarını protesto etmek amacıyla, Kızılay PTT önünde basın açıklaması yaparak, faks çekme eyleminde bulunacak. (Saat: 10.30)

-HP YENİ YÖNETİM KADROSUNU AÇIKLIYOR

-HP yeni yönetim kadrosunu Four Seasons Otel'de yapacağı basın toplantısıyla tanıtacak. Toplantıya, HP Türkiye Genel Müdürü ve Teknoloji Çözümleri Grubu Ülke Müdürü Serdar Urçar, HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Artun Ayvat, Türkiye Görüntüleme ve Baskı Grubu Ülke Müdürü Arzu İlhan Babaoğlu katılıyor. (Saat: 09.30)

-TEMMUZ'DA 9 MİLYON KİŞİ UÇTU

-Hava yollarındaki fiyat düşüşüne tatil dönemi de eklenince Temmuz ayında uçağı tercih eden yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,7 artışla 9 milyon 132 bin 433'e ulaştı. Ocak-Temmuz döneminde ise toplam 41 milyon 505 bin 61 kişi seyahatinde uçağı kullandı.

-DIŞ TİCARETTE RUSYA'YA KARŞI AÇIK YÜZDE 55.4 BÜYÜDÜ

-Türkiye'nin Ocak-Temmuz döneminde verdiği 44.9 milyar dolarlık dış ticaret açığının 15.6 milyar dolarla yüzde 35'i Rusya'dan kaynaklandı. Geçen yıl anılan dönemde Rusya'ya karşı verilen dış ticaret açığı yüzde 30 dolayında bulunuyordu. Toplam dış ticaret açığının yüzde 32.4 büyüdüğü anılan dönemde Rusya'ya karşı verilen açık yüzde 55.4 arttı.

-KREDİ KARTI PSİKOLOJİMİZİ BOZUYOR

-Bağımsız Eğitimciler Sendikası tarafından yapılan araştırma, kredi kartlarının Türk halkının psikolojisini bozduğunu ortaya koydu.

-Türk halkı, kredi kartını en fazla gıda ürünleri için kullanırken, ay sonlarında en fazla ödemeyi de kredi kartı için yapıyor. Türk halkının yaklaşık yüzde 81'i ise kredi kartı ile aylık gelirinden yüksek harcama yapıyor.

-14 MİLYON ÖĞRENCİ PAZARTESİ GÜNÜ DERS BAŞI YAPIYOR

-2008-2009 eğitim öğretim yılı 8 Eylül Pazartesi günü açılıyor. İlköğretim okullarındaki 10 milyon 870 bin ve liselerdeki 3 milyon 245 bin olmak üzere toplam 14 milyon 115 bin öğrenci ile 600 binden fazla öğretmen ders başı yapacak. Okullar 12 Haziran 2009 tarihinde kapanıyor.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber