İlker Paşa'ya 'İşte bu ya' dedirten an...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2008 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerler kolay duygulanmaz, ama ben duygulandım...

Vanlılar Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'u alkışlarla karşıladı. Makam aracından inen Başbuğ, tokalaştı, hatır sordu. Gazetecilere "Çok duygulandım" diyen Başbuğ ekledi: Bu kadar kalabalığı beklemiyordum.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Van'ın Cumhuriyet Caddesi'nde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ alkışlarla karşılanması karşısında duygulandı.

Hoşgeldin Paşam

2. Ordu'ya bağlı birlikleri ziyareti kapsamında Kuvvet Komutanları ile geldiği Van'da Cumhuriyet Caddesi'nden geçen Orgeneral Başbuğ, vatandaşların sevgi gösterileri karşısında aracından indi. Başbuğ, vatandaşın arasına karışarak hal-hatır sordu. Vatandaş Orgeneral Başbuğ'a "Hoşgeldin paşam" derken, Başbuğ'un ise duygulandığı gözlendi.

Yaklaşık 15 dakika vatandaşın arasında bulunan Başbuğ vatandaşlara "Birkaç tane münafık ortalığı bozuyor. Bunlara fırsat vermeyelim" dedi. Başbuğ buradan da Van Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Başbuğ, binaya girişi sırasında da alkışlarla uğurlandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Vali Özdemir Çakacak'ın makamında da gazetecilere ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başbuğ, burada yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Böylesini hiç görmedim

"10 dakika evvel gerçekten çok duygusal anlar yaşadık. Ben Van'a daha öncede kaç defa geldim. Çok defa geldim. Burada çok kaldığım süreler de var. Ben bir ilde o ilimizin vatandaşlarının, silahlı kuvvetlerine bu kadar sevgi ile saygı ile yaklaşımına bu boyutta ilk defa rastladım. Burada gördüğümüz tablo inanın hayatım boyunca unutamayacağım bir tablo. Burada gördüğümüz tablo bize moral verdi. Bize güç verdi. İnanıyorum ki, bu moralle bu güçle bu el birliği biz bu bölücü terör örgütünün üstesinden daha kolay ve beklenenden daha kısa sürede geleceğimize inanıyorum.?

Kolay duygulanmayız ama

Genelkurmay Başkanı Başbuğ, "Bu kadar kalabalığı ben de beklemiyordum" diyerek, "Ama hem kalabalık hem de kalabalığın o sevgisi Silahlı Kuvvetler'e olan sevgisi gözlerinden hareketlerinden her türlü şeyinden, yaşlısından en küçük çocuğuna kadar belliydi. Bu bizi çok duygulandırdı. Askerler kolay duygulanmazlar ben bunu da söyleyeyim. Ama ben duygulandım. Veya duygumuzu pek göstermeyiz içimize atarız. Ama ben burada gerçekten duygulandım. Ve unutmayacağım da" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber