10 üniversite uzaktan eğitim verse üniversiteye giren öğrenci sayısı 2 katına çıkar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2008 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) eski Rektörü Prof. Dr. İsmail Çallı, 10 üniversitenin daha internet destekli (uzaktan) eğitim vermesi durumunda, üniversiteye giriş kapasitesinin iki katına çıkabileceğin söyledi.

Çallı, CİHAN'a yaptığı açıklamada, ÖSS ve YDS'ye başvuran adaylardan 674 bin 861 öğrencinin üniversite kapısını aralayamadığını hatırlattı.

Üniversite mezununun dünya ortalamasının üstünde olmasının Türkiye'nin rekabet gücümüzü de artıracağını ifade eden Çallı, "Geçen hafta açıklanan resmi rakamlardan Ülkemizde her dört kişiden birinin internet kullandığı tespit edilmiştir. Bu önümüze açılan çok güzel bir fırsat kapısıdır. Sistematik çalışma ile üniversite sınavını kazanamayanların belli bir kısmını İnternet Destekli Öğretim (İDO) ile mutlu etmek mümkündür" dedi.

Bugün Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) 10 bin öğrencinin uzaktan eğitim aldığını dile getiren Çallı, 5 yıl içinde bu öğrenci sayısını 50 binlere hatta 100 binlere çıkarmanın hiç zor olmayacağının altını çizdi.

Çallı "Esasında alt yapısını tamamlayan büyük üniversitelerin hala uzaktan öğrenime soğuk bakmalarına bir anlam veremiyoruz. Böyle bir çalışmaya girecek 10 üniversite daha olsa Ülkemizde üniversiteye girme probleminin minimuma ineceği aşikardır" şeklinde konuştu.

Çallı, yine meslek yüksek okulları bazında teorik derslerin internetten verilmesi suretiyle öğrencilerin ilk yılını evlerinde okumasıyla meslek yüksekokullarının kapasitesinin 2 yıl içinde ikiye katlanabileceğini kaydetti. Böyle projelere Türkiye'nin çok ihtiyacı olduğunu belirten Çallı, başta YÖK olmak üzere ilgili kuruluşların bu projelere öncelik vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber