Otomotiv sektörü memur maaş artışlarından umutlu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2008 20:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İkinci el otomobil sektörü durgunluğu aşmanın yollarını ararken, Ocak-Ağustos dönemi otomobil satışları geçen yıla göre yüzde 10,33 oranında arttı.

Alınan bilgiye göre, Konya İkinci El Oto Galericiler Sitesi'nde ramazan ayının da etkisiyle adeta yaprak kıpırdamıyor.

Birkaç yıl öncesine kadar en iyi yatırım aracı olarak görülen otomobil, bu özelliğini yitirmesinden bu yana ikinci elde beklenen ilgiyi görmüyor. İkinci el pazarları her geçen yıl bir önceki yılı arıyor.

Otomotiv sektörünün uyguladığı kampanyalar da ikinci eldeki durgunluğu artırıyor. Bir firmanın, 22 bin YTL'ye sattığı bir otomobili, bazı özelliklerini çıkararak ve indirim desteği vererek 17 bin YTL'ye kadar indirmesi bu aracı daha cazip hale getiriyor ve bunun sonucunda ikinci el piyasası olumsuz etkileniyor.

Son dönemlerde ikinci el otomobil sektörü, yaşanan durgunluğu aşmanın yollarını ararken, hatta birçok otomobilde fiyatlar düşerken yeni binek araçların satışları artırıyor.

Ocak-Ağustos döneminde binek otomobil satışları geçen yıla göre yüzde 10,33 oranında arttı. Yılın 8 aylık döneminde toplam binek otomobil satışları 216 bin 77 adede ulaştı. Türkiye otomotiv pazarında 2008 yılı Ağustos ayı binek otomobil satışları 26 bin 102 adet olarak gerçekleşti.

Firmalar 18 ile 35 bin YTL arasında satılan otomobillerde bin ile 4 bin YTL arasında indirim kampanyası uygulayarak satışlarını artırmanın yollarını arıyor.

- FİRMALAR MEMURLARDAN UMUTLU -

Bir otomobil firmasının yetkili Satıcısı şirketin Genel Müdürü İzzet Çelik, bu yıl satışlardan oldukça memnun olduklarını, bazı ürünlerini yetiştirmekte zorlandıklarını söyledi.

Firmasının otomobillerinde fiyatların 21 bin 500 YTL'den başladığını vurgulayan Çelik, ''Geçen yıla göre aslında otomobillere zam geldi. Ancak yapılan bazı kampanyalar ve indirimlerle bu zam tüketiciye hissettirilmedi. Otomobillerimizde bin ile 3 bin YTL arasında indirim yapıyoruz. Fiyatlar geçen yılla aynı'' dedi.

Çelik, Eylül ve Ekim ayları ile birlikte yıl sonuna kadar otomobil satışlarının artarak süreceğini ifade ederek, ''Memur maaş artışlarından umutluyuz. Bazılarına göre maaş artışları az görülebilir ancak satışlarını gerçekten artırıyor. Daha önceki yıllarda bunun örneğini yaşadık. Kampanyalar ve memur maaş artışlarının sektörü canlı tutacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Çelik, eşi çalışan bir memurun bu maaş artışlarından sonra yeni bir otomobili rahatlıkla alabileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber