Üsteğmen oldu, bir hafta sonra şehit düştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Beyyurdu ile Çubuklu köyleri kırsalında pusu kuran teröristlerin askeri birliğe düzenlediği saldırı sonucu şehit düşen Murat Ergül'ün Kırşehir'deki evine ateş düştü.

3 er ve 3 geçici köy korucusu ile birlikte şehit olan Üsteğmen Murat Ergül'ün Kırşehir'deki evi acı haber sonrası yakınlarının akınına uğradı.

Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır'ın da yeğeni olan Üsteğmen Murat Ergül'ün acılı annesi Halime Ergül, kendisini görüntülemeye gelen basın mensuplarına ''Düğünümüz mü oldu da çekiyorsunuz?'' diyerek sitem etti. Şehit Üsteğmen'in babası Hacı Hüseyin Ergül yaşadığı büyük acı sonrası sağlık görevlilerinin uyuşturucu iğne yapması ile sakinleşirken, şehit üsteğmenin evine akın eden yakınları sinir krizleri geçirdi.

Belediye Başkanı Çakır, şehit yeğeninin bayramı ailesinin yanında geçirmek istediğini söylerken, "Şehidimiz bu yıl düğününü yapacaktı. Vatan sağolsun, Kırşehirliler'in başı sağolsun. Ama, şu bilinsin ki bu vatan ve topraklar kimseye verilmez" dedi. Şehit Üsteğmen'in ailesinin ikamet ettiği apartmanın balkonlarına Türk Bayrakları asıldı. Şehidin haberini alan AK Parti Kırşehir Milletvekili de baba Hacı Hüseyin Ergül'ü yalnız bırakmadı. Murat Ergül'ün 30 Ağustos 2008'de üsteğmen olduğu kaydedildi.

Kırşehir'in Mucur İlçesine bağlı Kızıldağı Yeniyapan Köyü nüfusuna kayıtlı şehidin bugün ikindi namazına müteakip Cacabey Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında köyünde defnedileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber