Validen okula baskın... Bilgisayarda iskambil oynayan hizmetliye azar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2008 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı'nın başladığı ilk günde, okulları denetledi. Denetlemeler sırasında bilgisayarda iskambil oyunu oynayan bir kadın hizmetlinin ?işine son verilmesi? talimatını verdi.

Vali Doğan, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek ve beraberinde bir grup basın mensubuyla okullarda incelemelerde bulundu.

Fevzi Çakmak İlköğretim Okuluna ilk olarak gelen Vali Doğan, burada okul yöneticileri ve öğrencilerle görüştü. Okulun sınıf ve koridorlarının koyu mavi renge boyanmış olmasını eleştiren Doğan, ?Bu renk olmamış. Böyle koyu renk olmamalı. Kendi evinizi bu renge boyar mısınız?? diyerek, rengin değiştirilmesini istedi.

Okulun bodrum katını da gezen Vali Doğan, kız soyunma odası olarak kullanılan odanın uygun olmadığını belirterek, ?Buradan soyunma odası değil, hiçbir şey olmaz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Dolayısıyla okullar da artık sizin okuduğunuz okullar gibi olamaz. Yılın ilk gününde bu problemlerle, bu görüntülerle karşılaşmak hoş değil. Buraların temizliğini yaparak en kısa sürede düzenleyin? dedi.

Eksikliklerin bir an önce düzeltilmesi talimatıyla okuldan ayrılan Vali Doğan, daha sonra Vedat Çeliker İlköğretim Okuluna geçti.

Okula habersiz giden Vali Doğan, öğretmenler odasındaki açık bilgisayarda iskambil oyunu oynandığını gördü ve kimin oynadığının tespit edilmesini istedi.

Okul Müdürü Sabri Sertdamar, Vali Doğan'a oyunu kadın hizmetlinin oynadığını belirtti.

Hizmetliyi çağırtan Vali Doğan, ?Neden bilgisayarda oyun oynuyorsun?? sorusuna hizmetliden ?İşim yoktu oynadım? cevabını alması üzerine, hizmetlinin işine son verilmesi talimatını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber