Siyasette ilk öfke cezası, Uzan'a...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Eylül 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ın ?hitabet sanatı' dediği ?öfke' Cem Uzan'ı ilginç bir cezaya mahkum ettirdi. Erdoğan'a hakaretten suçlu bulunan Uzan, 5 yıl denetime tabi olacak, rehber nezaretinde en az üç ay öfke kontrolü tedavisi görecek

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'a, Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı mahkeme tarafından ilginç bir ceza verildi. Uzan, ?Denetimli Serbestlik Yasası' uyarınca 5 yıl denetime tabi tutulacak,

1 yıl süreyle görevlendirilecek rehber tarafından en az 3 ay öfke kontrol programına devam edecek ve öfke kontrolü ile kişisel gelişim konularında 5 yayın okuyacak. Uzan, Erdoğan'ın avukatlarının 500 YTL'lik vekalet ücretini de ödeyecek.

Partisinin 2003 yılında Bursa'da düzenlediği mitingde Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 8 ay hapis, 693 milyon 569 bin lira para cezasına çarptırılan Cem Uzan, kararın Yargıtayca bozulmasının ardından yeniden yargılandı. Mahkeme bu kez Uzan'a 8 ay hapis, 688 YTL para cezası verdi. Geçmişteki hali, kasıtlı bir suçtan mahkum edilmemiş olması ve kişilik özellikleri göz önüne alınarak, denetim tedbiri uygulanması halinde yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varan hakim, Uzan'ın 5 yıl denetime tabi tutulmasına, 1 yıl süreyle rehber görevlendirilmesine, en az 3 ay süreyle öfke kontrol programına devam etmesine ve öfke kontrolü ile kişisel gelişim konularında 5 yayın okumasına hükmetti.

PARASINI DA ÖDEYECEK

Programın ücretli olması halinde parasının Uzan tarafından karşılanması, denetim yükümlülüğüne uymadığı ya da denetim süresi içinde suç işlediği takdirde davanın yeniden ele alınması kararlaştırıldı.

Mazeretim var...

BAŞROLLERİNİ Adam Sandler ve Jack Nicholson'un paylaştığı ?Anger Management' filminde, Sandler uçaktaki ?sinirli davranışları' yüzünden öfke kontrol terapisine mahkum olmuş, iyileştiğinden bir türlü tatmin olmayan belalı doktoru Nicholson, Sandler'a hayatı zindan etmişti. Film, ?Asabiyim' adıyla sinemalarda oynadı.

Fikret KOCAMAN / BURSA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber