Eğitim Sen: Kaza yapan aracın servis özellikleri yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2008 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), İzmir'da kaza yapan aracın servis özelliklerini taşımadığı belirtildi.

Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Yönetim Kurulu, Aliağa'da meydana gelen kaza ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Taşımalı eğitimin eleştirildiği açıklamada, kaza yapan aracın servis özelliklerini taşımadığı vurgulandı. Sendikanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Taşımalı sistemle ilgili benzer kazaları hemen her sene yaşıyoruz. Bu sistemde kullanılan araçların denetimleri yeterince yapılmamaktadır. Bu konuda başta il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri olmak üzere emniyet- trafik yetkilileri de sorumludur. Yaşadığımız acı kazada da görüldüğü gibi taşıma yapan aracın servis özellikleri ve servis plakası bulunmamaktadır. Bu anlamda tüm yetkili birimleri görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.Taşımalı sistemin temel sorunu ise evine en yakın okulda yani köyünde eğitim alması gereken minik yavrularımızın kilometrelerce uzaklara götürülmesidir.Bu durum pedagojik açıdan da pek çok sorunu beraberinde getirmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber