Sigara yüzünden bir ayağı kesilen 57 yıllık tiryaki tütünü elinden düşürmüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Yanıkçakır köyünde ikamet eden 72 yaşındaki Mehmet Saki Yıldırak, sigara yüzünden bir ayağı kesildiği halde hala tütünü elinden düşürmüyor.

Sigaradan dolayı başına gelmeyen hastalık kalmayan 57 yıllık tiryaki Yıldırak, her şeye rağmen sigara içmeye ara vermeden devam ediyor.

15 yaşında sigara içmeye başlayan ve 72 yaşına gelene kadar hiç ara vermeyen Yıldırak, sigara yüzünden kanser başta olmak üzere birçok hastalığa yakalandığını anlattı.

2 ay önce önce ayağı sonra da bacağı kesilen Yıldırak, "Sigarayı bırakmak için her yolu denedim fakat başaramadım. Hastalandım, doktorlar (kanser oldun) dediler ama yine bırakamadım. En sonunda bacağımı 2 yerden kestiler ama yine bırakamıyorum. Ayağım kesildikten hemen sonra kendime gelir gelmez sigara içtim. Sigarayı ektiğimiz tütünlerden karşılıyoruz, yoksa ben ona para yetiştiremem." diye konuştu.

Günde 50 sigara içtiğini anlatan Yıldırak, "20 günde 2 kilo içiyorum. Bu da yılda 30 kilo kadar ediyor. Ektiğimiz tütün 150 kilo. 30 kilosunu bana ayırıyorlar, gerisini satıyorlar." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber