GSM operatörü az kalsın başkasına ait cep telefonu faturasını ödetecekti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 15:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Eskişehirli İsmail Yavuz'a isim benzerliği yüzünden olmayan cep telefonunun faturası yüzünden icra geldi. Hattın kendisine ait olmadığın ispat etmek için çalmadık kapı bırakmayan Yavuz'un imdatına günler sonra adaşı İstanbullu İsmail Yavuz yetişti. Telefon hattının gerçek sahibi olan İstanbullu Yavuz, borcunu ödeyince Eskişehirli Yavuz hacizden kurtuldu. Eskişehirli Yavuz, kendisini mağdur ettiği gerekçesiyle ilgili cep telefonu operatörü hakkında suç duyurusunda bulundu.

42 yaşındaki emekli işçi İsmail Yavuz'a bir hafta önce Balıkesir 1. İcra Müdürlüğü'nden haciz tebligatı geldi. 25 Haziran 2008 tarihinde başlatılan icra takibinde Yavuz'un 0532 ... 54 81 no'lu telefonunun 222 YTL'lik borcunu ödemediği ve bu nedenle hakkında yasal işlem başlatıldığı bilgisine yer verildi. Tebligatı alan Yavuz, kendisine ait olduğu belirtilen numarayı defalarca aradı, ancak numaranın geçici olarak servis dışı olduğu ortaya çıktı. Yaşadıkları karşısında şaşkına dönen Yavuz, haciz gelmesine neden olan cep telefonu operetatörü yetkililerine giderek yanlışı düzelttirmek için numarayla ilgili inceleme yaptırdı. Ancak Yavuz, burada gördükleri karşısında ikinci bir şok daha yaşadı. Çünkü kayıtlarda söz konusu telefon numarasının üzerine kayıtlı olduğunu gördü. Yavuz, operastör yetkililerinin yönlendirmesi üzerine söz konusu telefon numarasının kendisine ait olmadığını belirterek, Balıkesir 1. İcra Müdürlüğü'ne itiraz dilekçesi yazdı.

Ardından Türkcell müşteri hizmetlerini arayıp durumu ileten Yavuz, konunun araştırılması için bir dilekçe vererek telefon kapatılmasını istedi. Türkcell, telefonu hemen kapatırken, konuyu inceleyeceklerini ve 48 saat içinde Yavuz'a bilgi vereceklerini bildirdi. Ancak aradan 6 gün geçmesine rağmen hiç bir Turkcell yetkilisi Yavuz'u arayarak bilgilendirme yapmadı.

Bunun üzerine Türk Telekom'a başvuran Yavuz, bu kez ilginç bir sonuca ulaştı. Türk Telekom kayıtlarına göre, söz konusu operatörde kendisine ait olarak gözüken telefon hattının 1999 yılında İstanbul Avcılar'dan 1981 doğumlu İsmail Yavuz tarafından alındığı belirlendi. Fakat kayıtlarda, belirtilen adreste söz konusu şahsın yaşamadığı tespit edildi.

Bu durum Yavuz'u daha da üzdü. kendini aklamak için 7 günde 400 YTL masraf yapıp, çalmadık kapı bırakmayan Yavuz'un imdadına sonunda kendisini mağdur duruma düşeren adaşı İstanbullu İsmail Yavuz yetişti.TIR şoförlüğü yaptığı öğrenilen İstanbullu Yavuz'un önceki gün bir bankadan telefonun borçlarını yatırdığı belirlendi. Borcun ödenmesi ile Eskişehirli Yavuz'a gelen haciz işlemi de durdu.

Geçmişte de bugün de hiç 0532 ... 54 81 numaralı bir telefon hattının olmadığını belirten Yavuz, "Ne yapacağımı şaşırdım. Bu zamana kadar evime haciz de gelmedi. Kanser hastasıyım, üzüntüye sıkıntıya, gelemiyorum. Perişan oldum." dedi.

İlgili operatörün müşteri hizmetlerine yazılı ve sözlü olarak müracaatta bulunduğunu, ancak sonuç alamadığını kaydeden Yavuz, "İlgili operatör ve bu numaranın sahibi adaşım hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Beni mağdur edenler kimlerse bulunsun. Bu kabul edilemez bir hata. Hatası olan cezasını çeksin." şeklinde konuştu.

Turkcell'in avukatları ise Eskişehirli İsmail Yavuz hakkında başlatılan icra takibinin işlemden kaldırıldığını bildirdi. Hattın borcunun ödendiğini dile getiren avukatlar, "İlgili operatörün bize verdiği bilgiler doğrultusunda Eskişehirli İsmail Yavuz hakkında icra takibi başlatıldı. Fakat, borç telefonun gerçek sahibi tarafından yapılmış. Karışıklığın ilgili operatörün merkezdeki işlemleri sırasında aynı isimli şahısların evraklarının birbirleriyle karışması sonucu ortaya çıktığını tahmin ediyoruz." açıklamaısnı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber