Doğan'a, yazarları da inanmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2008 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta Aydın Doğan hakkındaki sözlerine Doğan'ın verdiği cevaptan kendi yazarlarını da memnun olmadığını söyledi. Erdoğan, "Kendi kanalında çıkmış bana cevap veriyor. Tutuşturmuşlar eline soruları, ona cevap veriyor. Cevaptan memnun olmayan yazarlar da yine sipariş yazılar yazmaya devam ediyor." dedi.

Partisinin Beyoğlu İlçe Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğan Medya Grubu'na sert eleştiriler yönetti. Aydın Doğan'ın kendisine verdiği cevaptan kendi yazarlarının da memnun olmadığını ifade eden Erdoğan, "Kendi kanalında çıkmış bana cevap veriyor. Dedim ya; bozacı-şıracı meselesi. Tutuşturmuşlar eline soruları, ona cevap veriyor. Cevaptan memnun olmayan yazarlar da yine sipariş yazılar yazmaya devam ediyor. Yalan ve iftira devam ediyor. Genç yaşta Kasımpaşa'dan Güneysu'dan çıkarak Başbakan olmamızı takdir etti. Sağ olsun ona çok ihtiyacımız vardı. Bizim cevap hakkına saygımız var. İftiralara yönelik cevaplarımı yayınlamadılar. "Uluslararası bir medya kuruluşu güya bana ültümatom çekmiş bana. Kendi oluşturdukları kimsenin kabuletmediği bir basın konseyi. Biz de bazen katılmıştık, sonra gördük ki sadece doğan grubuna hizmet ediyor. Başbakan 'ültimatomunu geri çeksin' diyormuş. Bu kuruluşun ilk toplantılarına biz de gittik. Kuruluşun amacının Doğan grubuna hizmet etmek olduğunu anlayınca artık gitmedi, çünkü toplantılara sadece kendi basın organları katılıyordu." şeklinde konuştu.

"Yolsuzluğun yalanı bize ağır gelir" diyen Erdoğan, "Bizim mezhebimiz böyle geniş değil, karnımız da sizin kadar geniş değil. Bulursanız yanlış bir iş, delili ile ispatlayarak ortaya koyacaksınız, biz de gereğini yaparız. 5 gün bekledik. Gerçekten samimi olsaydınız cevap hakkı tanırdınız. Medya terörü estirmeye devam ettirdiniz. Bizi başkalarına karıştırmayın! kuru gürültüye pabuç bırakacak değiliz, geçti o günler. Siyaseti susturmak isteyenlere biz gereken cevabı veriyoruz. Sen de nasibini al. Kimse sana cevap veremeyecek. Böyle tek taraflı özgürlük, bağımsız gazetecilik mi olur?" ifadelerini kullandı.

Doğan Medya grubu yazarlarını da eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Kalemşörlere bir sözüm var; Tarafsız ve bağımsız olmak demek, patronunuzun çıkarlarından da bağımsız olmak demektir. Siz bağımsız olsaydınız, kağıt kaçakçılığı iddialarını da sorgulamanız gerekmez mi? Bu iddialar haber değil mi? Hilton Oteli'ne imar rantı da mı haber değeri taşımıyordu? Buna müsade etmediğimiz için aleyhimizde kampanya başladı. Belediye başkanımla da görüştü. Oradan da kapı kapandı. Bunlar daha önceki siyasetçileri köşeye sıkıştırdılar, daha sonra isteklerini sıraladılar. Onlar da 'ne istiyorsunuz?' derdi. Şimdi biz 'verdim gitti' demiyoruz. 'Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var' diyoruz. Allah'tan Türkiye'de bağımsız gazete ve televizyonlar da var. Sindiremedikleri medyaya 'yandaş medya' diyorlar. Allah'tan özgür bir medya var da; şıracı-bozacı tezgahı bozuluyor. RTÜK ile çıkar ilişkiniz olacak RTÜK Başkanı'nı hedef alacaksınız, SPK'da dosyanız olacak SPK'ya vuracaksınız, belediyeye saldıracaksınız, hükümet aleyhine kampanya başlatacaksınız. Basın özgürdür ama basının da tabi olduğu kurallar vardır. 5 gazete, 3 televizyon ile yaptığınız yargısız infazlar ortada. Artık çıkar çelişkisinden kurtulun."

Doğan Medya grubunda Deniz Baykal'ın Antalya'daki arazisine ve eşinin mal varlığına ilişkin haberlerin yer almadığını söyleyen Erdoğan, "Hakkınızdaki kağıt kaçakçılığı konusunda SPK savunmanızı istemiş, bunları niye yazmıyorsunuz? Baykal ile bir birinizin avukatlığını yaptığını söylüyorsunuz. Aranızda nasıl bir ittifak var? onu açıklayın. SPK Başkanı'nıa Doğan'ın bir yazarı Vatan Gazetesi için baskı yaptı mı? buna cevap verin. Haksız taleplerinizi karşılaşaydım şimdi bunu konuşuyor olur muydum. Haksız bir talebinize olumlu cevap alamayacaksın sayın Doğan. Milletimizin emanetine ihanet etmedim, etmeyeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber