Baykal Köşk buzlarını eritti!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2008 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP lideri Köşk'le arasındaki buzları dün Söğüt'te eritti! Gül ve Baykal'ın samimi tavırları dikkat çekti.

Baykal, 727. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin yapıldığı ilçe stadındaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Gül'e 'Sayın Cumhurbaşkanım' şeklinde hitap etmesi dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Osmanlı İmparatorluğu'nun kazandırdıkları ve yüklediği manevi sorumlulukları değişen dünya şartları içinde ayakta tutmaya, varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz''dedi.

Baykal, 727. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin yapıldığı ilçe stadındaki konuşmasında, bugünkü siyasi kimliği, siyasi varlığı, bağımsızlığın, başını dik tutan bir devlet olarak bu coğrafyada varlık göstermeyi sürdürüyor olmanın temelinde yatan Ulu Ertuğrul Gazi'yi 727 yıl sonra hep birlikte kıvançla andıklarını kaydetti.

Bugün Ertuğrul Gazi'nin başlattığı yolda, bütün dünya tarihini derinden etkileyen bir büyük imparatorluğun nasıl şekillendiğini herkesin çok iyi bildiğini anlatan Baykal, ''Osmanlı İmparatorluğu'nun yükselişini ve başarıya ulaşmasını, 600 yılı aşkın bir süre bu önemli dünya coğrafyasına damgasını vurmuş olmasını çoğu kişi yanlış olarak, bir askeri organizasyonun başarısı olarak anlama eğilimindedir'' diye konuştu.

Baykal, Osmanlı'nın askeri organizasyon olmanın yanı sıra toprak işleme organizasyonu da olduğunu ifade ederek, ''Osmanlı İmparatorluğu aynı zamanda bir toplumsal örgütlenme organizasyonudur ve hiç şüphe yoktur ki aynı zamanda bir büyük kültür, manevi değerler, anlayış ve ahlak sistemini ortaya koyan bir imparatorluktur'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber