Yazlık Kıyafet Uygulaması Sona Eriyor

2007 yılında Başbakanlık tarafından yayımlanan Genelgeye (2007/14) göre, 15 Mayıs- 15 Eylül tarihleri arasında yaz dönemi kıyafet uygulamasına geçilmektedir. Bu uygulama 15 Eylül tarihi itibariyle sona ermektedir. Gereksiz disiplin soruşturmalarının oluşmaması bakımından tüm memur arkadaşların "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde" belirtilen hususlara dikkat etmesi gerekmektedir. devamı için başlığa tıklayınız.

* 17 Ekim 2007 Memur, Kadife Pantolon Veya Takım Elbise Giyebilir Mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Eylül 2008 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz Dönemi Kıyafet Uygulaması

26 Mayıs 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ve her yıl 15 Mayıs- 15 Eylül tarihleri arasında uygulanan Genelgeyi görmek için tıklayınız. Sö konusu bu genelgenin verdiği imkan nedeniyle belirtilen tarihler arasında makam odalarına giriş ve çıkışlar dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu kaldırılmaktadır.

Normal Kıyafet Uygulaması

Yaz dönemi kıyafet uygulaması geçici bir uygulamadır. Asıl olan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde" belirtilen hususlardır. 15 Mayıs- 15 Eylül tarih aralğı dışında kalınan dönemde bu yönetmelikteki esaslara uyulmalıdır. Söz konusu yönetmeliğe göre bayan ve erkeklerin uyacakları hususlar şu şekildedir:

KADINLAR İÇİN

Kadınlar;
Elbise, pantolon, etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

ERKEKLER İÇİN

Erkekler;
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.
Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber