Erdoğan, mezun olduğu üniversitenin akademik yılı açılış törenine katıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nin 2008-2009 akademik yıl açılış törenine katıldı. Törene Erdoğan'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rektör Necla Pur ile akademisyenler katıldı.

125 yıllık Marmara Üniversitesi'nde yeni akademik yıl, Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle başladı. Sultanahmet'teki Rektörlük binasında gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mesajı okundu. Mehveş Emeç'in piyano dinletisi sonrası açılış konuşmasını Öğrenci Konseyi Başkanı Erkan Eraslan, Mezunlar Derneği Genel Başkanı Sabri Tümer ile Rektör Prof. Dr. Necla Pur yaptı.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur, "Asistanlık dönemimde öğrencim olan sayın Başbakan Erdoğan'ı ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum." diyerek sözlerine başladı. Üniversitelerede radikala tedbirler alınarak gelişimin sağlanamsı gerekitğini belirten Pur, AB hedefi doğrultusunda bu gelişimin sağlamasının önemine dikkat çekti. Üniversite camiasındaki bazı sorunlara işaret eden Necla Pur, "Üzülerek ifade etmek iseterim ki; profesör seviyesine gelmiş bir kişinin maaşı 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınıra gelmemektedir. Bu özel günde hoşgörünüze sığınarak bu rakamı ifade etmekten kaçınıyorum. Bu ortamda nitelikli gençlerin üniversitelere nasıl kanalize edileceğinin üzerinde düşünülmesi gerektiğini belirtmek isetrim. Üstüne üstlük kıt kaynaklarla yetiştirilen değerli akademisyenleri devlet üniversitelerinde tutmakta zorlanıyoruz. Vakıf üniversiteleri hocalarımızı çok yüksek ücretlerle tranfer ediyor.Bu durumu üzüntü ve kaygıyla izlediğimizi belirtmek isterim. Vakıf üniversitelerinin öğretim elemanı yetiştirme politikalarının acil olarak ele alınması gerektiğini belirtmek isterim." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber