17 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 17 Eylül 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Bakanlar Kurulu'nda iç ve dış gelişmeler ile gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 12.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. (Saat: 18.00)

-GENELKURMAY'DA BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Karargahı'nda televizyonların ve ajansların yönetici ve Ankara temsilcilerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı yapıyor. (Saat: 10.00)

-GÜL BAŞBUĞ GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u kabul ederek bir görüşme gerçekleştiriyor. (Saat: 14.30)

-GÜL REKTÖRLERİ KABUL EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Yıldık Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Özçaldıran'ı kabul ediyor. (Saat: 12.45/13.30/16.45)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DPT Müsteşarı Ahmet Tıktık ve Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Sun Guoxiang'ı kabul ediyor. (Saat: 10.30/16.00)

-İŞADAMLARINA KÖŞK'TE İFTAR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde vereceği iftarda iş adamları ile bir araya geliyor. (Saat: 18.40)

-SİYASİLERDEN İSRAFIN ÖNLENMESİ BASIN TOPLANTISI

-İsrafın önlenmesi ve enerjinin verimli kullanılmasına katkı sağlamak amacıyla; Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde basın toplantısı yapıyor. (Saat: 11.00)

-CHP'Lİ SELVİ'NİN BASIN TOPLANTISI

-CHP Genel Başkanı Yardımcısı Cevdet Selvi, esnaf ve emeklilerin sorunları ile ilgili olarak partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-DSP'Lİ ERÇELEBİ'NİN BASIN TOPLANTISI

-DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ'NİN BASIN TOPLANTISI

-Türk Dişhekimleri Birliği muayenelerden hizmet alınması taleplerine ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat. 11.00)

-SALVADOR DALİ RESİM SERGİSİ BASIN TOPLANTISI

-Akbank'ın sponsorluğunda gerçekleşecek olan ?İstanbul'da bir Sürrealist: ?Salvador Dali? başlıklı sergi dolayısıyla, Sakıp Sabancı Müzesi'nde basın toplantısı düzenleniyor.

-Toplantıya, Gala-Salvador Dali Vakfı Müdürü Joan Manuel Sevillano Campalans, SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer ile Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul katılıyor. (Saat: 17.00)

-CHP'Lİ ATEŞ "YOLSUZLUK" İDDİASINDA ISRARLI

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Kars, Ardahan ve Iğdır'da kömür yolsuzluğu yapıldığı yönündeki iddialarında ısrarını sürdürdü. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Aziz Yıldırım'ın ?yolsuzluk yok? açıklamalarını eleştiren Ateş, ??Genel Müdürün açıklamaları bizim iddialarımızı doğruluyor. Bu belde 140 ton kömür istemiş, 500 ton kömür gönderilmiş. Kimin parasıyla kim zengin ediliyor?? diye sordu.

-MEB'DEN MÜJDE: EKİM'DE 10 BİN ÖĞRETMEN ATANIYOR

-Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeleri sonuca ulaştırırken, Aralık ayında yapılması planlanan öğretmen alımlarını Ekim ayına çekti. Bakanlık, gelecek ay 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacak.

-GENELGE MAĞDURU ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMENLERİNE ŞANS

-Anadolu Liselerine 2005/73 sayılı genelge kapsamında atanan ve daha sonra yargı kararıyla atamaları iptal edilen bazı öğretmenlerin görevlerine dönmesine olanak sağlandı. Ankara 10. İdare Mahkemesi, 2005/73 sayılı genelge kapsamında atanan ve atamaları iptal edilen öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 18. maddesine uyanların atama iptallerinin hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

-KADIN DOĞUM UZMANLARINDAN SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'A TEPKİ

-Sezaryen oranlarının artması üzerine hastanelerdeki sezaryen oranlarına kısıtlama getirilmesi ve Bakan Akdağ'ın 'kadın doğum uzmanları demek ki normal doğumu bilmiyor. 3 ay eğitim almalılar' şeklindeki sözlerine kadın doğum uzmanlarından tepki geldi. İlgili derneklerden olan Türk Perinatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Turgay Şener, çok sayıda normal doğum yaptırdıklarını söyleyerek ?Bu tür önlemlerle sezaryen oranları düşürülemez. Bu zorla kısıtlamalar hekim ve hasta çatışmasını kaçınılmaz kılacaktır? dedi.

-Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Traş, tıp eğitimi alan ve kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan her hekimin hem normal hem de müdahale gereken doğumları yaptırabilecek bilgi ve birikime sahip olduğunu söyleyerek normal doğumun hekimin değil, ebenin görevi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Traş, ayrıca, uygulanacak performans sisteminin bir hastanedeki kadın doğum uzmanları ile diğer hekimleri karşı karşıya getireceğini de savundu. Türkiye Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Acar Koç ise, ?Sağlık Bakanlığı normal doğumun iyi olduğuna dair halka yönelik eğitimler yapmalı. Bunun faydalarını biz zaten biliyoruz, biz kadın doğumcuyuz. Bakandan da daha iyi biliriz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber