28 Şubat'ın gizli kahramanı !

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Eylül 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisini 28 Şubat sürecinin gizli kahramanı ilan eden Sisi, gizli tanık tarafından Fadime Şahin-Ali Kalkancı-Müslüm Gündüz olaylarını tezgahlamakla suçlanmıştı

Ergenekon operasyonu kapsamında ünlülerin menajeri olarak tanınan Sisi lakaplı Seyhan Soylu da gözaltına alındı. Sabah saat 07.00'de Sisi'nin Şişli'de bulunan ve hem ev hem ofis olarak kullandığı prodüksiyon şirketine giden polisler Sisi'yi gözaltına alırken, çok sayıda kaset, bilgisayar harddiski ve dosyaya el koydular. Sisi, Zaman Gazetesi'nden Nuriye Akman'a verdiği röportajda ?28 Şubat'ın gizli kahramanıyım. JİTEM'in yayın organlarında genel koordinatörlük yaptım' diyordu.

GİZLİ TANIK ANLATTI

ERGENEKON kapsamında ifade veren bir gizli tanık, 28 Şubat sürecindeki, Fadime Şahin-Müslüm Gündüz ve Ali-Emire Kalkancı skandalları senaryosunu Ergenekon adına Veli Küçük'ün organize ettiğini anlatmıştı. Bu gizli tanığın anlattıklarına göre senaryonun finansörü Turgut Büyükdağ, organizatörleri ise Strateji Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ümit Oğuztan, Sisi olarak bilinen transseksüel Seyhan Soylu ve Polis Müdürü Ümit Bavbek'ti.

TÜRBANLI KONSOMATRİS

ÖNCE işe iki tarikat şeyhi bulunarak başlandı. Birisi, sıra dışı kıyafetleriyle dikkat çeken Aczmendi Tarikatı'nın Lideri Müslüm Gündüz, diğeri de çevresinde ?cinci hoca' olarak tanınan Ali Kalkancı idi. Bu şeyhlere kadın olarak da Aksaray'da bir pavyonda konsomatrislik yapan Fadime Şahin ayarlandı. Şahin, iddialara göre Sisi ve Ümit Oğuztan tarafından erkeklere pazarlanıyordu. Fadime Şahin hemen tesettüre sokuldu.

AYYAŞTI ŞEYH YAPILDI

İŞSİZ güçsüz bir alkolik olan ve çevresinde cinci hoca diye bilinen Ali Kalkancı, dini konularda eğitime tabi tutuldu, rolü ezberlettirildi. Sonra da hacca gönderildi. Dönüşte, zengin bir işadamının kızı olan Emire Ersoy ile evlendirildi. Buna karşı çıkan Emire'nin işadamı babası, kendisi hakakında tutulmuş bazı dosyalarla ikna edildi. Müslüm Gündüz ile Fadime Şahin bir evde basıldı ve ?şeyh kandırdığı kızları kullanıyor ve namuslarını kirletiyor' propagandası yapılmaya başlandı.

İkisi aynı projedeydi

SİNEMA sanatçısı Nurseli İdiz'in Beşiktaş Ulus Mahallesi'ndeki evine polisler sabah saat 06:30'da gitti. Yaklaşık 5.5 saat evde arama yapan polisler İdiz'İ gözaltına aldı. Arama sırasında kendisinin de evde bulunduğunu anlatan apartman kapıcısı Abdullan Akın ?Polis evi didik didik aradı. Başta CD'ler olmak üzere, kitaplığı, çekmeceleri kontrol ettiler. Nurseli hanım çok rahattı. Hatta polislere içecek ikram etti' dedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giden İdiz'in avukatı Burak Yalnızer ?Gözaltı sebebini bilmiyorum. Müvekkilimle görüştürmediler. 24 saat görüşemeyeceğiz, yasakmış' dedi. İdiz'in kızı Elif İdiz de evdeki bazı eski program CD'lerine el konulduğunu öne sürdü. Sisi ile Nurseli İdiz Cumhuriyet Kadınları projesinde birlikte çalışıyorlardı.

?Kızıl Elma'cı ülkücü lider

TERÖR örgütü Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ülkü Ocakları İstanbul eski İl Başkanı Levent Temiz'in Florya Basın Sitesi'ndeki evinde yapılan polis araması yaklaşık dört saat sürdü. Evdeki bazı bilgi ve belgeler ile Temiz''e ait dizüstü bilgisayarın harddiski kapyalandı. Temiz, ev aramasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İstanbul Barosu tarafından görevlendirilen avukat Ömer Kavili ?Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Ev araması tamamlandı. Alınan belgeler hakkında soruşturmanın selameti açısından bilgi vermek istemiyorum' dedi. Dink suikastinin ardından da gözaltına alınan Levent Temiz bir dönem İP lideri Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek'le birlikte Kızıl Elma Koalisyonu'nu kurmasıyla dikkat çekmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber