19 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 19 Eylül 2008 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜL ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 14.00)

-YÖK BAŞKANI ÖZCAN KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı kabul ediyor. (Saat: 16.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA ARMATÖRLERLE İFTARDA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Armatörler Birliği ve Armatörler Kooperatifi'nin Büyük Kulüp'teki iftar yemeğine katılıyor. (Saat: 19.16)

-BAKAN YAZICI'DAN GÜMRÜKLER HAKKINDA TOPLANTI

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Başbakanlık'ta gümrüklerle ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-RTÜK TOPLANTISI

-Radyo Televizyon Üst Kurulu toplanıyor. Toplantıda RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın Deniz Feneri Derneği ile ilgili hakkındaki iddiaların ele alınması bekleniyor. (Saat: 11.00)

-ERGENEKON OPERASYONU

-Ergenekon operasyon kapsamındaki 8. dalga ile yaşanan göz altılara ilişkin gelişmeler izleniyor.

-USAK ?YERLEŞİK YABANCILARIN TÜRK TOPLUMUNA ENTEGRASYONU? RARORUNU AÇIKLIYOR

-Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu, ?Yerleşik Yabancıların Türk Toplumuna Entegrasyonu: Sorunlar ve Fırsatlar? raporunu açıklıyor. (Saat: 10.00)

-4. MEDYA PAYLAŞIM TOPLANTISI

-4. Medya Paylaşım Toplantısı, İstiklal Caddesi Rem Binası'nda yapılıyor.

-Toplantıda, reklam sektörünün 2008 yılı ilk 6 aylık performansı ve 2007 Türkiye Reklam Eğilimleri Araştırması'nın sonuçları açıklanıyor. (Saat: 10.30)

-NÜKLEERE SON DAKİKA İLGİSİ

-Nükleer santral ihalesine bir haftadan kısa süre kalırken, ihale sürecine iki şirket daha dahil oldu. Akenerji son anda şartname aldı. Böylece şartname alan şirket sayısı 13'e yükselirken, bir şirketin de Enerji Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduğu, son güne kadar şartname alabileceği bildirildi.

-E-TEBLİGAT DÖNEMİ BAŞLIYOR

-Adalet Bakanlığı, Tebligat Kanunu'nda değişiklik yapılması için düğmeye bastı. Hazırlanan kanun taslağında tebligatların elektronik posta ile gönderilmesinin önü açılıyor. Elektronik posta yoluyla yapılacak olan tebligat, muhatabın elektronik posta kutusuna ulaştığı tarihten itibaren üç gün sonra yapılmış sayılacak. Taslağa göre, sermaye şirketlerine yapılacak olan tebligatların elektronik posta yoluyla yapılması zorunlu kılınıyor.

-Tebligat kanunun değişmesiyle, posta masrafları azalacak. Tebligat Kanunu'nda yapılacak değişikliğin ardından Adalet Bakanlığı veya Başbakanlık nezdinde tüm kişi ve kuruluşlara sadece tebligatlarda kullanılacak bir elektronik posta adresi verecek birim oluşturulacak.

-Taslak'ta, davaların görülme süresini kısaltacak düzenlemeler de yapıldı. Tebligatların yapılmaması veya geç yapılması nedeniyle uzayan davalar, tasarının yasalaşması halinde daha kısa sürede sonuçlanacak. Yargı çevreleri, taslağın yürürlüğe girmesi halinde davaların görülme süresinin yaklaşık 2 yıl öne çekileceğine dikkat çektiler.

-ATATÜRK'ÜN MANASTIR VE MAKEDONYA DÖNEMİ SIRLARI

-Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatında önemli bir dönemini geçirdiği Manastır ve Makedonya başta olmak Balkanlar'daki Osmanlı döneminin tarihsel izlerini taşıyan siciller konusunu Kül Kalesi adıyla romanlaştıran Luan Starova, ?Balkan Destanı? adını verdiği proje kapsamında şimdi de Ali Fethi Okyar ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Manastır ve Makedonya döneminin sırlarını açığa çıkarmayı amaçlıyor.

-Üsküp Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Fransız Edebiyatı profesörü olan, uzun bir diplomatik kariyeri bulunan ve halen Makedonya'nın Paris Büyükelçisi olarak hizmet yapan Yazar Luan Starova ?Bu proje Ali Fethi Okyar ve Atatürk'ün Makedonya dönemi günleri ve de tarihi olacaktır. Bu iki değerli şahsiyetin Manastır Askeri İdadi'sinden başlayarak, Sofya Elçiliğindeki günleri ve de çağdaş Türk devletini kurma faaliyetlerini içeren Balkan Destanı hafızasıdır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber