Vali, Gaziler Günü törenine geç kalan belediye başkanını cep'ten aradı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2008 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da Gaziler Günü kutlamalarına geç kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı, Vali İlhan Atış arayarak, "Başkanım neredesin?" diye sordu.

Atatürk Anıtı'ndaki tören için İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, askeri ve mülkü erkan, gaziler ile şehit aileleri alandaki yerini aldı. Saat 10.00'da başlaması gereken program protokoldeki yerini alamayan Aytaç Durak için yaklaşık beş dakika geciktirildi. Daha sonra Vali Atış, cep telefonu ile Durak'a ulaşıp, "Başkanım neredesin. Cuma günü Gaziler Günü'nü hep beraber kutlayacaktık ya. Bir yanlışınız olmasın? Bekliyoruz." dedi.

Kısa bir süre sonra Durak'ın gelmesiyle, tören çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atış, daha sonra yaptığı açıklamada, "Ne yaparsak yapalım gazilerimizin emeklerini, haklarını ödememiz mümkün değil." şeklinde konuştu. Gazilerin rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade eden Atış, gazilere minnet duygusu içerisinde olduklarını vurguladı. Atış, şöyle devam etti: "Devlet olarak gazi ve şehit ailelerinin yüzlerini güldürmeye çalışıyoruz. Kendilerini seviyoruz ve inanılmaz derecede minnet duygusu içerisindeyiz."

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Emekli Binbaşı Tamer Uman da, Ramazan ayında 23 şehit verilip, çok sayıda güvenlik mensubunun yaralandığını hatırlattı. Merasim sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Aytaç Durak, randevuların çakışmış olması nedeniyle programa geç kaldığını bildirdi. Durak, "Belediyedeydim. Tamamen sekreterya hatası. Rahatsız falan değilim. Her şeyin altında bir gerekçe aramayın." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber