Sağlık Bakanlığı, Kartal'da hastane personeline saldırıyı kınadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2008 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanes'nde bir grubun sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileriyle polise yaptığı saldırıyı esefle karşıladığını belirterek, saldırganların hak ettiği cezayı almalarını istedi.

Kartal'daki saldırıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'den yazılı bir açıklama yapıldı. Başta başhekim ve hemşilerler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının özveriyle görev yaptıklarını ve insanlara hak ettikleri sağlık hizmetini sunmaya çalıştıkları bildirildi. Değişik bahanelerde benzeri saldırıların yapıldığı bildirilen açıklamada, sağlık hizmetini aksatıldığı, vatandaşların mağdur olduğu ve çalışanların motivasyonun bozulduğu ifade edildi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı'nda hasta güvenliği ve hakkının korunması çalışmalarının yanında, acil servislerde görev yapan çalışanların güvenliklerini sağlamak için de çalışmalar yapıldığının altı çizildi. Hastanelerdeki hasta hakları biriminin hastaların ve yakınlarının her türlü sorunu ile ilgilendiği ve bunları çözmeye çalıştığı hatırlatıldı. Sorunların hasta hakları birimine iletilmesi gerektiği bildirilen açıklamada, "Bu kabil saldırıları yapanların gayri medeni tutumlarını hiçbir şekide izah etmek mümkün değildir. İnsanımıza hizmet etmek ve sağlığına kavuşturmaktan başkak gayeleri olmayan sağlık çalışanlarımıza, güvenlik görevlilerimize ve polisimize yapılan bu saldırıyı kınıyor. Herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber