Afyonkarahisar'da eğitim yardımında izdiham

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2008 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) ihtiyaç sahibi öğrenciler için verilen 100 ve 150 YTL'lik yardımı almak isteyen veliler, izdihama neden oldu.

Afyonkarahisar Hükümet Konağı önünde eğitim yardımı almak için kent merkezi ile ilçelerden ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş toplandı. SYDV yetkililerinin ödemelerin yalnız kadınlara yapılacağını duyurmasına rağmen eşlerini yalnız bırakmak istemeyen çok sayıda vatandaş da Valilik önünde bulundu.

Valilik önünde toplanan ve zaman zaman izdihama yol açan kalabalığın, istenmeyen olaylara yol açmaması için İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri, Valilik önünde oluşan kalabalığın sıraya girmesi ve o şekilde evrakını SYDV yetkililerine bırakmaları yönünde uyarıda bulundu. Ancak ekipler, bu uyarılarından sonuç alamadı. İzdihama neden olan vatandaşlarla görevliler arasında zaman zaman tartışmalar da yaşandı

Yoğun kalabalık nedeniyle, Valiliğe giriş çıkışlar da güçleşti. Valilikte diğer işlemleri olan vatandaşlar, binaya girmekte güçlük çekti. Bunun üzerine SYDV yetkilileri, Valilik önüne çıkarak yardım almak isteyen vatandaşların evrakını elden aldı. Yetkililer, evrakı inceledikten sonra şartları tutan velilere ödeme yapılacağını bildirdi.

?İZDİHAM BİLGİSİZLİKTEN KAYNAKLANDI?

Afyonkarahisar SYDV Müdürü Mehmet Bayram, izdihamın ?bilgisizlikten? kaynaklandığını söyledi.

Bayram, vakfın mütevelli heyeti kararıyla 1. ve 5. sınıf arasında eğitim gören öğrencilere 100 YTL, 6 ile 12. sınıf arasında eğitim gören öğrencilere de 150 YTL yardım yapılmasına karar verildiğini ifade etti.

Eğitim yardımı kararının sadece merkez ve merkeze bağlı köy ile beldelerde oturan vatandaşlara yönelik olduğunu belirten Bayram, şöyle konuştu:

?Şu andaki izdihamın nedeni, ilçe ve ilçelere bağlı köylerden insanların da buraya geliyor olmasından kaynaklanıyor. Bu kişilerin, bağlı bulundukları ilçenin kaymakamlığına gitmeleri gerekiyor. Ayrıca verilecek yardımın kıstasını da açıkladık. Bu yardımı alacak kişilerin gelirleri asgari ücret ve altı olacak. Buna rağmen okul müdürlerimiz, maalesef gelirleri bu durumun üzerinde olmasına rağmen, herkese öğrenci belgesi vermiş. Bu da sıkıntıya neden oluyor. Açıklanan kriterlere uygun vatandaşlarımız buraya gelse, böyle bir izdiham yaşanmazdı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber