Bu ilçede okul etrafında dolaşmak yasak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Eylül 2008 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan ASLAN/SARAYKÖY (Denizli), (DHA)

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde, son yıllarda okul etrafında yaşanan olumsuzluklar üzerine radikal bir karar alındı. Okulların çevresinde ilgili olmayan kişilerin dolaşması yasaklandı. Yasağa uymayanlara kaymakamlıkça 120 YTL idari para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

Sarayköy Kaymakamlığı'nda geçen hafta çarşamba günü yapılan güvenlik toplantısında ilginç bir karar alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'yle ortaklaşa aldıkları karar hakkında bilgi veren Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, şöyle konuştu:

?İlçemiz mülki sınırları içerisinde meydana gelen asayiş olaylarının analizi sonucunda, özellikle okul çıkışlarında öğrenci ve öğrenci olmayan kişiler arasında sürekli huzursuzlukların olduğu, bu olayların ilçemizin huzurunu bozucu şekillerde ortaya çıktığı belirlendi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı da konuyla ilgili yazılarında bu durumu teyit ediyor. Bu nedenle 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32'nci maddesinin (Ç) fıkrası gereğince; ilçe mülki sınırları içerisinde bulunan kamu ve özele ait eğitim kurumlarının önünde, bahçesinde, tüm eklenti ve binalarında kurumla ilgisi olmayan, öğrenci velisi olmayan kişilerin bulunmasına, ilçemizin huzur ve güvenliği için yasaklanmasına karar verildi.?

Kaymakam Hersanlıoğlu, yasağa uymayanlara 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66'ncı maddesi ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesinin 1'inci fıkrası uyarınca 120 YTL tutarında idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Kararın ardından Sarayköy polisi, ilçedeki 1219 öğrencinin eğitim gördüğü 4 lise, 3 bin 655 öğrencinin eğitim gördüğü 11 ilköğretim okulu ile yaygın eğitim kurumları önünde güvenlik önlemleri aldı.

Sarayköy'de geçen 14 Ağustos'ta 7 kişinin, yakınlık kurdukları 4 lise öğrencisi kızı cinsel ilişkiye zorladığı, çıplak fotoğraflarını çekip tehdit ettikleri ileri sürülmüştü.

İlçede, 20 Aralık 2006'da da psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir kişi Gazi İlköğretim Okulu'nun bahçesine elinde ekmek bıçağıyla girerek, arkadaşlarının oynadığı futbol maçını seyreden 11 yaşındaki kız öğrenciyi başka birine benzeterek, boğazından tutup göğsünden 6 kez bıçaklamıştı. Küçük kız ağır yaralanmıştı.

Sarayköy'de okul önleri ile etrafından, emniyet ve jandarma kayıtlarına geçen çok sayıda kavga olayı yaşanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber