Türk İmar-Sen: Bakanlık memura arazi tazminatı borcunu ödeyemiyor

Haber Giriş : 22 Eylül 2008 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Bayındırlık Bakanlığı'nda görev yapan teknik elemanlara arazi tazminatlarının ödenemediğini belirterek, ?Türkiye'de bir bakanlık parası olmadığı için araziye çıkan teknik elemanlarının tazminatlarını ödeyemiyor. Teknik elemanlar, kıt kanaat geçindikleri maaşlarından arazide harcamak üzere para ayırmak zorunda kalıyorlar? dedi.

Türk İmar-Sen Genel Başkanı Alsancak yaptığı açıklamada, Bayındırlık Bakanlığı'nın kendi personeline borçlu olmasının ibretlik bir durum olduğunu ifade ederek, ?Ekonomide kötü gidiş memurdan sonra devlete de yansımış durumda Fakat ne yazık ki bu durumun faturası da memura çıkıyor. Bakanlık bütçesi yetmediği için memuruna olan borcunu ödeyemiyor? dedi. Bayındırlık Bakanlığı'nın borçlarını ödeyebilmek için Maliye Bakanlığı'ndan 2 milyon 850 bin YTL ek bütçe talep ettiğini belirten Alsancak, şunları kaydetti:

?Türk İmar-Sen olarak memurun alacaklarını tahsil edebilmesi için Maliye Bakanlığı'nın bu ek bütçeyi bir an önce tahsis etmesini istiyoruz. Arazi tazminatları bir an önce ödenmeli, bayram öncesi personelin mağduriyeti giderilmelidir. Sayın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan çalışanların feryadını duymalı, insanların alın terlerinin karşılığını almalarını sağlamalıdır. Çalışanların paraları ödenmezse her türlü yasal zeminde hakkımızı arayacağız. Maliye Bakanlığı önünde eylem yaparak bu durumu protesto edeceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber