Hava yolu şirketlerinde bayram yoğunluğu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 10:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hava yolu şirketlerinde de yoğunluk yaşanmaya başladı.

Hava yolu şirketleri 9 günlük tatili değerlendirmek isteyen vatandaşların yoğun talebini karşılayabilmek için ek seferler düzenliyorlar.

Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, 9 günlük bayram tatilinde hava durumunun da iyi olacağı beklentisiyle gerek turistik noktalara gerekse kültür turları kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesine önemli miktarda talebin olduğunu belirtti.

Özellikle İstanbul çıkışlı seferlerde yoğun talepte bulunulduğunu belirten Bolukçu, "İstanbul çıkışlarında 27-28 ve 29 Eylül, İstanbul dönüş uçaklarında ise 4 ve 5 Ekim tarihleri en fazla talebin olduğu günler"dedi.

Bolukçu, bayram döneminde şu ana kadar yaklaşık 40 bin bilet sattıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Talep olan şehirlere filomuzdaki 219 ve 315 koltuklu uçakları tahsis ediyoruz veya ek seferler düzenliyoruz. Şu ana kadar Antalya'ya 7, Dalaman'a 2, Bodrum'a 4 ve İzmir'e 3 ilave sefer planladık. Bilet satışlarımız ağırlık Antalya'ya olmak üzere İzmir, Bodrum ve Trabzon en fazla fazla talep gören şehirler. Ayrıca kültür turları kapsamında Diyarbakır ve Adana'ya da talep var.

Dolan uçaklarımızı daha büyük uçaklar ile değiştirip yeni kapasite sunduğumuz için halen satın alınabilecek koltuklarımız var. Yolcularımıza dolu cevabı aldıkları uçaklarımız için çağrı merkezimizi veya acentelerini bir süre sonra tekrar aramalarını öneririz."

Bolukçu, yolculardan hava limanına ulaşmada sıkıntı yaşamamaları için hava limanına giden yolların tıkanabileceğini göz önüne alarak toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve hava limanına en az 2 saat önce gelmelerini istedi. Bolukçu, uçağını kaçıran yolcuların bilet haklarının yandığını da anımsattı.

Atlasjet

Atlasjet Hava Yolları Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı Dicle Yürür de, yaklaşan bayram tatili öncesi iç ve dış hatlarda 25 Eylül ve 6 Ekim tarihleri için vatandaşların yoğun bilet talebiyle karşılaştıklarını söyledi. İç hatlarda en çok talebin Antalya, Bodrum ve Ercan hattı için olduğunu belirten Yürür, "Bu hatlarda 100 tarifeli seferimiz var. Yoğun talep nedeniyle 60 ek sefer koymak durumunda kaldık" dedi.

Yürür, dış hatlarda ise yoğunluğun İtalya'nın Venedik, Roma, Bologna ve Catania, İspanya'nın Barselona, Avusturya'nın Viyana, Hırvatistan'ın Dubrovning, Macaristan'ın Budapeşte ve Çek Cumhuriyeti'nin Prag kentleri olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber