Akman'ın iftarına RTÜK'ün CHP'li üyelerinden tepki

Haber Giriş : 23 Eylül 2008 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKMAN'IN ?LÜKS? İFTARINA RTÜK ÜYELERİNDEN TEPKİ

-RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın Esma Sultan Yalısı'nda medya yöneticilerine vereceği iftara RTÜK'ün CHP'li üyelerinden tepki geldi. RTÜK üyelerinden Mehmet Dadak, Şaban Sevinç ve Hülya Alp bu akşam boğaz manzaralı iftar yemeğine katılmayacak.

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın Deniz Feneri davası ve şirket ortaklıklarına yönelik tartışmalar sürerken, bu kez de Akman'ın Ortaköy'de bulunan Esma Sultan Yalısı'nda vereceği boğaz manzaralı lüks iftar tartışmalara neden oldu. RTÜK'ün CHP'li üyeleri bir devlet kurumunun yine kurum parasıyla yemek vermesinin uygun olmayacağını belirterek iftara katılmayacaklar.

RTÜK'ün CHP'li üyelerinden Mehmet Dadak, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Başkan Akman'ın RTÜK olarak Esma Sultan Yalısı'nda iftar yemeği vereceğini açıklaması üzerine tepki gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

?Sayın Başkan İstanbul'daki toplantımızın ardından Esma Sultan Yalısı'nda iftar yemeği verileceğini bildirdi. Ben onun üzerine ?kim ev sahibi' dedim. ?RTÜK' dedi. ?Bu bedeli kim ödeyecek' dedim. ?RTÜK ödeyecek' dedi. ?Kimler davetli' dedim. ?Medya kuruluşları davetli' dedi. Dedim ki ?şimdi bu bir iftar yemeği ise, benim bildiğim iftar yemeği muhtaç olan, karnını doyurulmasından sevap alınacak kişilere verilir. Medya kuruluşlarından gelecek kişinin, üstelik Esma Sultan Yalısı gibi bir yerde bir iftar yemeği verilmesini ben tasvip etmiyorum' dedim.?

-?LAİKLİĞE Mİ AYKIRI BULUYORSUN?-

Dadak verdiği tepki üzerine Akman'ın kendisine durumu laikliğe aykırı bulup bulmadığını sorduğunu kendisinin ise, konunun hem ahlaki hem de laikliğe aykırı boyutu bulunduğunu söylediğini kaydetti. Dadak şöyle devam etti:

?Başkan bana ?olayı laikliğe aykırı mı görüyorsun' dedi. Ben de konunun ahlaki ve laikliğe aykırı boyutunun da olduğunu söyledim. Ben bunca yıl hiçbir kamu kurumunun; örneğin Devlet Su İşleri'nin, Karayollarının müteahhitlere bir iftar yemeği verdiğini görmedim dedim. Bu da aynı şey. Ve ahlaki de değil, etik de değildir. Milletin parasıyla, 70 milyonun parasıyla belirli bir gruba iftar yemeği vermek; üstelik muhtaç olmayan bir gruba iftar yemeği vermek geriye kalan kişilerin hakkını hukukunu oraya tahsis etmektir. Medyanın üst düzey yöneticileri oraya davetliymiş. Etik, ahlaki ve hukuki olmadığından ve amacına uygun bir iftar yemeği olmadığından ben ve arkadaşlarım katılmayacağız. Çünkü iftar yemeği denilecek ve 5 yıldızlı otellerde üst düzey yöneticilere verilecek. Halka ise çadırlarda kuru fasülye soğan verilecek bir kısmına da hiçbir şey verilmeyecek. Antep'te, Çorum'da, Konya'da dağıtılan 3 kilo unu alabilmek için insanlar birbirini yiyecek. İşte o 3 kilo una muhtaç olan insanın bu yemekte hakkı vardır. Dolayısıyla ben ve arkadaşlarım katılmayacağız. Doğru da bulmuyoruz.?

-RTÜK'E MALİYETİ YAKLAŞIK 20 BİN YTL-

RTÜK'ün diğer bir CHP'li üyesi Hülya Alp de ANKA'ya yaptığı açıklamada, bir devlet kurumunun kurum parasıyla yemek vermesini uygun bulmadıklarını söyleyerek ?Doğru bulmadığımız için de katılmayacağız? dedi.

Esma Sultan Yalısı'nda bir kişilik iftar menüsü ise, 125 ile 165 YTL arasında değişiyor. Ve yalı, toplu iftarlarda minimum 150 kişiye tahsis ediliyor. İftar yemeğinin RTÜK'e maliyetinin ise, yaklaşık 20 Bin YTL'yi bulacağı tahmin ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber