5 yeni bisiklet otoparkı açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, ?otomobilsiz gün? etkinlikleri kapsamında çevre bilincini geliştirmek, kent içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla 5 otoparkta ?bisiklet parkı? açtı.

Bostancı'da İDO İskelesi yanında bulunan İSPARK'a ait otoparkta düzenlenen açılışta konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, bisiklet parkı uygulamasının her şeyin daha iyi olacağının bir göstergesi olduğunu belirtti.

İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik sorununu ortadan kaldırmak için her kademede çeşitli yatırımlar yaptığını belirtti.

İSPARK olarak küresel ısınmanın gündemde olduğu, doğal dengenin bozulmaya başladığı şu günlerde doğaya hiç bir zararı olmayan bisiklet kullanımını özendirmeye çalıştıklarını dile getiren Gurbetçi, projenin bir nebzede olsa kısa mesafelerde hem trafik açısından çözüm, hem de sosyal sorumluluğun gereği olduğunu ifade etti.

Gurbetçi, bisiklet kullanımını teşvik edici bir çalışma yapmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Bisiklet parkları, Bostancı açık otoparkı, Kartal ve Kabataş İDO iskelelerinin yanlarındaki otoparklar ile Merter açık otoparkında da hizmet vermeye başladı.

Bisiklet severlere ücretsiz olarak hizmet verecek yeni park alanlarının, öncelikli olarak ?park et? ve ?devam et? noktaları ile İDO duraklarında yapımı planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber