Çince'de ilk ders başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2008 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin artması üzerine bu yıl 7 pilot okulda verilen Çince dersleri, önümüzdeki sene Türkiye genelinde uygulanacak

Duygu Bektaş ANKARA İHA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlaması ile Türkiye genelinde sadece 7 okulda başlattığı Çince dersi önümüzdeki yıl Türkiye geneline yayılacak. Ayrıca Bakanlık, bu alanda mezun olan binlerce öğretmene de kadro yolunu açtı. Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının artması ve Türkiye ile Çin'in ticaret hacminin 15 milyar dolar seviyesine ulaşması sonucunda Bakanlık, bu yıl Çince dersini okullarda başlatmıştı. Konuyla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Sadettin Sabaz, ?Çince'yi önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye genelindeki bütün meslek liselerine yaygınlaştırmak istiyoruz. Öğretmenlerimiz şu anda ücretli olarak çalışıyorlar. Diğer okullarda Çince dersinin başlayabilmesi için kadrolu öğretmen alımı yapmamız gerekiyor. Bakanlık olarak önümüzdeki yıldan itibaren okullarda Çince dersi öğretmenleri kadrolu olacaktır? diye konuştu.

İLK DERS BAŞLADI

Çince ders ile ilgili Türkiye'deki 7 pilot okuldan biri olan Nevşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde ilk ders dün verildi. İlk defa Çince ile tanışan öğrenciler, öğretmenleri Ankara Üniversitesi Uzakdoğu Dilleri Bölümü mezunu Kübra Büyüktürkmen'in söylediği her kelimeyi dikkatle dinleyerek tekrar etmeye çalıştı. İlk derslerinde Çin dilinin tarihi hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra ?Merhaba', ?Nasılsınız' ve ?Teşekkür ederim' gibi kelimeleri öğrendi.

ÇOK ZEVKLİ DİL...

Çince derslerinin ilk gününde, bu dili oldukça zevkli bulduklarını ve öğrenmeyi çok istediklerini belirten öğrenciler, iş hayatında daha avantajlı bir konuma ulaşacaklarını düşünüyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber