MP'nin özelleştirilmesinde sona doğru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2008 11:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Milli Piyangonun özelleştirilmesi için Özelleştirme Yüksek Kurulu Karar Taslağı hazırlanırken, ihale için de Şans Oyunları Lisansının Verilmesi Hakkında Yönetmeliğin yayımlanması bekleniyor.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve talih kuşunun özelleştirilmesine ilişkin esas ve usulleri belirleyen Şans Oyunları Lisansı Yönetmelik Taslağı, Maliye Bakanlığına gönderildi. Maliye de, düzenleme için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Maliye Bakanlığı Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünden görüş istedi.

Gelecek görüşlerin ardından Bakanlıkta tekrar değerlendirilecek olan Şans Oyunları Lisansının Verilmesi Hakkında Yönetmelik Taslağı, prosedür gereği önce Milli Piyango İdaresi Yönetim Kurulunun, daha sonra da Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın onayına sunulacak. Söz konusu taslak, bu işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte yine Maliye Bakanlığınca Başbakanlığa gönderilecek.

Yönetmelik çalışmalarına paralel olarak, özelleştirmeye ilişkin teknik ve idari şartname de son kez gözden geçirilecek.

ÖYK kararı önce çıkabilir

Bu arada, talih oyunlarının lisans devrine ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Karar Taslağının da hazırlandığı öğrenildi. ÖYK kararının yönetmelikten önce yayımlanabileceği belirtiliyor.

Ancak, Milli Piyangonun özelleştirilmesine ilişkin ihale süreci için, şans oyunları yönetmeliği beklenecek. Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girmesinin ardından Özelleştirme İdaresinin açıklayacağı ihale takvimi ile Piyango özelleştirmesindeki yol haritası da çizilmiş olacak.

Şans Oyunları Lisansının Verilmesi Hakkındaki Yönetmelik Taslağına göre, Milli Piyango, 10 yıl süreyle ve lisans devri yöntemiyle özelleştirilecek.

İhaleyi kazanan işletici firmaya, hasılattan azami yüzde 17 pay verilecek. Milli Piyango İdaresine de yüzde 3 oranında bir kaynak devrinde bulunulacak.

Taslak uyarınca, 18 yaşın altındaki kişilere şans oyunu oynatılamayacak. Oyunlarla ilgili aşırı reklam kampanyaları da düzenlenemeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber