İznik eski kaymakamına yeni soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2008 13:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mehmet BULDU/İZNİK (Bursa), (DHA)

TOKAT Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı'ya, İznik Kaymakamı olduğu dönemde özel üniversiteye giden kız öğrenciye usulsüz para yardımı yaptığı, bir derneğe usulsüz para verdiği ve polislere yemek ısmarladığı iddialarıyla yeni bir soruşturma açılması istendi. Avcı hakkında, ruhsatlı ?Sig Sauer' tabancasını, akrabalarının restoranına içki ruhsatı alma karşılığında rüşvet olarak verdiği öne sürülerek hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava devam ediyor.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, Osmangazi Belediyesi Ruhsat İşleri eski Müdürü Kenan Kır'ın tutuklandığı, 4 zanlının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı sahte ruhsat operasyonuna İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı'nın da karıştığını savundu.

Kaymakam Avcı'nın, akrabası olduğunu öne sürdüğü Can Rahat ve Çiğdem Arslan'ın Uludağ Yolu'nda satın aldığı Sit alanı kapsamındaki ?Ayçi Club'e, usulsüz olarak içki ruhsatı çıkarttığı için Kenan Kır'a, ruhsatlı tabancasını rüşvet amacıyla hibe etmekle suçlandığı hatırlatıldı. Hakkında, ?Rüşvet vermek' ve ?Görevini kötüye kullanmak' suçlarından Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 12 yıla kadar tutuksuz yargılanmak üzere dava açılan Avcı, Tokat Vali Yardımcılığı'na atanan Hüseyin Avcı'nın hakkındaki suçlamalar durmadı.

Şikayetler üzerine Bursa Valiliği'nin görevlendirdiği Mülkiye Başmüfettişi Sadık Altınkaynak ile Abdullah Özbek'in yaptığı soruşturma tamamlandı. İki müfettişin 6 sayfalık raporunda eski kaymakam Hüseyin Avcı'nın 21 Mayıs 2008 tarihinde Gürcistan'a yapacakları geziden dolayı Batum Kafkas Derneği'ne 10 bin YTL verdiği, Bursa'dan görev için gelen Çevik Kuvvet polislerine verilen bir öğün öğle yemeğine, Kaymakamlık misafirleri için harcanan paralarla birlikte 5 bin YTL borç çıkarttığı ileri sürülürken hakkında soruşturma açılması için izin istendi. Aynı soruşturmada usulsüz ihale vermekle suçlanan Hüseyin Avcı için, Kaymakamlığın büyük çinilere ihtiyacı varmış gibi göstererek, bir kişiye çini fırını satın alınmasına izin verdiği, özel bir üniversiteye giden ve yardım talebi kabul edilmeyen Fatma Usluer'e 850 YTL yardım yaparak görevini kötüye kullandığı öne sürülürken soruşturma izni verilmesi istendi.

Vali Şahabettin Harput'un izin vermesi halinde Hüseyin Avcı hakkında ?Görevini kötüye kullanmak' suçlarından soruşturma, dava açılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber