Hüseyin Çelik: e-book uygulamasına günün birinde geçilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2008 14:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, teknolojideki hızlı gelişmeler nedeniyle bir gün çocukların okula çanta yerine "e-book (elektronik kitap)" götüreceğini belirterek, "Arkadaşlarımıza söyledim, (Acaba belli sınıflarda buna geçebilir miyiz) diye. Dünya buna doğru gidiyor, Türkiye de günün birinde buna doğru gidecektir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk de bu konuda piyasa araştırması yaptıklarını, birkaç numune geldiğini belirterek, "Bir yıl sonra bir deneme yapacağız" diye konuştu.

Intel firmasının desteğiyle oluşturulan "Geleceğin Sınıflarına Doğru" projesinin tanıtımı, projenin pilot olarak uygulandığı Evliya Çelebi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Çelik, Intel firmasıyla bugüne kadar birçok proje yaptıklarını belirterek, bu çerçevede 100 bin öğretmenin de "Geleceğin sınıflarında görev yapmak" üzere eğitim gördüğünü anlattı.

Bilgi çağında artık geleneksel usullerle yola devam edilemeyeceğini vurgulayan ve eğitimin teknolojik altyapısı bulunduğunu ifade eden Çelik, "Bu teknolojik altyapıyı ıskalayarak dünya ile rekabet etmemiz, arzuladığımız yere ulaşmamız mümkün değil" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber