CHP, 'vakıftan kuruş yardım' aldı iddiasını yalanladı

Haber Giriş : 24 Eylül 2008 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CHP Genel Saymanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Özyürek, CHP'nin Friedrich Ebert Vakfı'ndan para yardımı aldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Vakit gazetesinde ?İşte CHP'yi yıkacak belge? başlığı ile haberler çıktığını hatırlatan CHP'li Özyürek, CHP'ye Friedrich Ebert Vakfından 85 bin Euro yardım yapıldığı, yabancı vakıftan yardım alan partilerin kapatılması gerektiği ve bu nedenle CHP hakkında kapatma davası açılacağından bahsedildiğini bildirdi.

Söz konusu haberlerin CHP yetkililerine sorulmadan yazıldığını ifade eden Özyürek, ?Bu haberle ilgili olarak değerli(!) hukukçulardan CHP'nin kapatılması yönünde görüşler alındı. Başka gazete ve TV'ler de Vakit'teki haberlerden alıntılar yaptılar. Böylece cadı kazanı kaynatıldı? dedi.

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da Vakit'teki habere dayanarak CHP'yi suçladığını hatırlatan CHP'li Özyürek, şunları söyledi;

?CHP Genel Saymanı olarak ?Zahid Akman CHP'nin 85 bin Euro aldığını kanıtlarsa kendisine 850 bin Euro vereceğimizi' söyledim. CHP hiçbir yabancı Vakıftan bir kuruş yardım almamıştır. Partimizin kayıtları açıktır. Ayrıca CHP'nin 2005-2006 yılı defter ve belgeleri Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmiş ve yabancı Vakıftan alınan bir yardımdan bahsedilmemiştir. Alman Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü, ?Vakit Gazetesinin ilk yanlış haberi değil bu, böyle bir sahtekârlık konusunda konuşmaya bile değmez, bu belgenin sahte olduğu daha ilk bakışta anlaşılıyor. Bu yanlış bir haberdir ve hiçbir temele dayanmamaktadır. Dışişleri Bakanlığı parti finansmanı yapamamaktadır' demiştir.

Sahte belge düzenleyerek CHP'ye çamur atanların foyası ortaya çıkmıştır. CHP'yi AKP gibi hakkında kapatma davası açılması gereken bir parti gibi göstermek isteyenlerin yaptıkları sahtekârlık yüzlerine çarpılmıştır. Ama onlar utanmazlar. İftiralarına devam ederler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber