Çevre ve Orman'da her bölüm mezunu şube müdürü olamayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki değişiklik ile şube müdür olmaya yeni bir şart eklenmiştir. Buna göre Çevre ve Orman Bakanlığında Şube müdürü olabilmek için 1 ve 2 nolu şartlar dışında ayrıca şu şart getirilmiştir. "Ağaçlandırma ve erozyon kontrolü, doğa koruma ve milli parklar şube müdürlüğü kadrolarına atanabilmek için fakültelerin orman mühendisliği veya orman endüstri mühendisliği bölümleri mezunu olmak; orman-köy ilişkileri, çevre yönetimi, çevresel etki değerlendirmesi ve planlama şube müdürlüğü kadrolarına atanabilmek için ilgili mühendislik fakülteleri, mimarlık fakültelerinin ilgili bölümleri, fen fakültelerinin veya fen edebiyat fakültelerinin biyoloji veya kimya bölümleri mezunu olmak."

25 EYLÜL 2008 TARİHLİ RESMİ GAZETEDEKİ DÜZENLEME

Çevre ve Orman Bakanlığından:

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 22/5/2005 tarihli ve 25822 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Çevre ve Orman Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine aşağıdaki (3) numaralı alt bent eklenmiştir.

"3) Ağaçlandırma ve erozyon kontrolü, doğa koruma ve milli parklar şube müdürlüğü kadrolarına atanabilmek için fakültelerin orman mühendisliği veya orman endüstri mühendisliği bölümleri mezunu olmak; orman-köy ilişkileri, çevre yönetimi, çevresel etki değerlendirmesi ve planlama şube müdürlüğü kadrolarına atanabilmek için ilgili mühendislik fakülteleri, mimarlık fakültelerinin ilgili bölümleri, fen fakültelerinin veya fen edebiyat fakültelerinin biyoloji veya kimya bölümleri mezunu olmak."

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Orman Bakanı yürütür.


19. MADDENİN 1-A BENDİ

Atanma şartları

Madde 19 ? Çevre ve Orman Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı personelinin aşağıda belirtilen görevlere atanabilmeleri için gerekli olan genel şartların yanında aşağıdaki özel şartlar aranır.

a) Şube Müdürü kadrosuna atanabilmek için;

1) En az dört yıllık yükseköğrenim görmüş olmak,

2) Atanacağı şube müdürlüğünün görev alanına giren konularda iki yıl çalışmış olmak kaydıyla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet süresini tamamlamış olmak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber