Meteorolojiden fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Haber Giriş : 25 Eylül 2008 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

AA-Edirne, Kırklareli, Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyılarında kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne, Kırklareli, Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyılarında saat 21.00'e kadar gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.

Yağış nedeniyle yaşanabilecek su baskını, ani sel, dolu, yıldırım düşmesi ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz şartlara karşı yetkililerin tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.


METEOROLOJİDEN FIRTINA UYARISI

ANKA- Batı Karadeniz'de fırtına, Marmara, Kuzey Ege ve Akdeniz açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ?Meteorolojik Uyarı?ya göre, Batı Karadeniz'de halen kuzeydoğudan (poyraz) orta kuvvette esmekte olan rüzgarın kuvvetlenerek, yarın sabah saatlerinden itibaren, önce 7 kuvvetinde fırtınamsı rüzgara (60 km/saat), akşam saatlerinden itibaren ise 8 kuvvetinde fırtınaya (75 km/saat) dönüşmesi bekleniyor. Batı Karadeniz'deki fırtınanın, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ayrıca, yarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğudan (poyraz), Cumartesi günü ise Akdeniz açıklarında güneybatıdan (lodos) 7 kuvvetinde fırtınamsı rüzgar (60 km/saat) bekleniyor.

Uyarıda, fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin, tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber