Öğrencilerden derse girmeme eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2008 16:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tunceli'de bir okulun öğrencileri, bazı branş derslerinin boş geçmesi ve matematik öğretmenlerinin ilde yeni açılan fen lisesine gönderilmesine tepki olarak derse girmeme eylemi yaptı.

Öğretmen eksiği nedeniyle bazı branş derslerinin boş geçtiği Cumhuriyet Lisesi öğrencileri, okulun bahçesinde toplanarak ?Eğitim Hakkımız Engellenemez? ve ?Müşteri Değil Öğrenciyiz? gibi sloganlar attılar.

Öğrencilere destek veren Eğitim-Sen Tunceli Şube Sekreteri Yusuf Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Lisesi'nde birçok branşta derslerin boş geçtiğini, okulda kadrolu bulunan tek matematik öğretmeninin de Fen Lisesi'ne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirildiğini söyledi.

Matematik öğretmeninin geri verilmesini isteyen Demir, öğretmen açıkları giderilmediği ve lisenin matematik öğretmeni geri gelmediği taktirde öğrencilerle eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

Daha sonra, okula gelen İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Korkmaz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, il genelinde öğretmen eksiği olduğunu belirterek, sorunun giderilmesi için bakanlığa gerekli yazıların yazıldığını ve sorunun çözülmesini umduğunu bildirdi. Demir, okula 2 matematik öğretmenin ücret karşılığı görevlendirildiğini de bildirdi.

Öğrenciler, Korkmaz'ın konuşmasının ardından, derse girmeme eylemini sonlandırdılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber